Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Παρέμβαση Καρύδη για τη αρτιότερη παροχή υπηρεσιών Υγείας στα Νησιά

Την άμεση στελέχωση των υποδομών Υγείας με ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό στα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα, ζητά με επιστολή του στην Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Φώφη Γεννηματά, ο βουλευτής Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης.

Η επιστολή έρχεται σε συνέχεια μακράς σε διάρκεια συνάντησης που είχε ο βουλευτής με την Υφυπουργό με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών Υγείας, στα νησιά της περιφέρειας του.

Ο Δημήτρης Καρύδης καταγράφει στην επιστολή του τις συγκεκριμένες ανάγκες ανά νησί, καταγραφή η οποία είναι προϊόν συνεργασίας του βουλευτή με δημάρχους και άλλους αυτοδιοικητικούς παράγοντες των νησιών.

Στην ίδια επιστολή του ο βουλευτής Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, υπογραμμίζει ότι τα προβλήματα στον τομέα υπηρεσιών Υγείας στα νησιά γίνονται ακόμη πιο έντονα τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω του τουρισμού, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι οι συνεχείς και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των κατοίκων και των φορέων δεν έχουν εισακουστεί μέχρι σήμερα, προσθέτοντας και την αναγκαιότητα άμεσης βελτίωσης από υλικοτεχνικής πλευράς των υποδομών Υγείας.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο βουλευτής Πειραιά και Νήσων ζητά την άμεση κάλυψη των ακόλουθων ειδικοτήτων ιατρικού και παραϊατρικού ανά νησί.

Ταυτόχρονα, θετική εξέλιξη για την περιοχή Πόρου-Τροιζήνας-Μεθάνων, αποτελεί η απόφαση του Υπουργείου Υγείας να μεταβαίνει Παιδίατρος στο περιφερειακό Κέντρο Υγείας δύο φορές την εβδομάδα από μία που ισχύει σήμερα. Παραμένει βέβαια η διεκδίκηση όλων για μόνιμη παρουσία Παιδιάτρου στην περιοχή.

Παράλληλα, μετά τις γιορτές κλιμάκιο Παιδιάτρων από την Παιδιατρική Κλινική του Κρατικού Νικαίας, θα επισκεφθεί τον Πόρο, την Τροιζήνα και τα Μέθανα, για να εξετάσει όλους τους μαθητές των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών και των Λυκείων.

1. ΑΙΓΙΝΑ ( Κέντρο Υγείας)
Ιατρικό Προσωπικό
-Δύο Παθολόγοι
-Διορισμός Καρδιολόγου, Ορθοπεδικού και Οφθαλμίατρου σε αντικατάσταση των επισκεπτών.
-Διορισμός επισκεπτών ιατρών ειδικότητας Ουρολόγου και Ψυχιάτρου

Παραϊατρικό Προσωπικό
-Τεχνολόγο Μικροβιολογικού και Ακτινολογικού
-Νοσηλεύτρια
-Επισκέπτρια Υγείας

2. ΠΟΡΟΣ-ΤΡΟΙΖΗΝΑ-ΜΕΘΑΝΑ ( Κέντρο Υγείας και Περιφερ.Ιατρ. Μεθ. και Περιφ. Ιατρ. Πόρου)
Ιατρικό Προσωπικό
-Παιδίατρος (επείγουσα ανάγκη)
-Διορισμός κλιμακίου Καρδιολόγου, Οφθαλμιάτρου, Γυναικολόγου, Παθολόγου, για καλύπτονται εναλλακτικά και τα Περιφερειακά Ιατρεία.

Παραϊατρικό προσωπικό
-Βοηθός Ακτινολόγος
-Έλλειψη 5 Νοσηλευτριών
-Φυσιοθεραπευτή
-Οδηγό Ασθενοφόρου

3. ΣΠΕΤΣΕΣ (Πολυδύναμο Ιατρείο)
Ιατρικό Προσωπικό
-Αγροτικός Ιατρός
-Παιδίατρος

Παραϊατρικό Προσωπικό
-Νοσηλεύτρια
-Παρασκευάστρια Μικροβιολογικού
-Παρασκευαστής Ακτινολογικού
-Οδηγός Ασθενοφόρου

4.ΚΥΘΗΡΑ (Νοσοκομείο Κυθήρων)

Ιατρικό Προσωπικό

-Παιδίατρος

-Ορθοπεδικός

-Χειρούργος

Παραϊατρικό Προσωπικό

-νοσηλευτικό προσωπικό


--------------------------------------------------------------
Πηγή: piraeuspress.gr-ΣΑΡΑΝΤΟΣ Ε. ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
--------------------------------------------------------------