Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Πρόταση για ακύρωση απόφασης που επιτρέπει το κυνήγι έως το Φεβρουάριο 2010

Στο ΣτΕ θα προταθεί να ακυρωθεί η απόφαση που επιτρέπει το κυνήγι μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2010.

Στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, η σύμβουλος Επικρατείας Μαργαρίτα Γκορτζολίδου θα εισηγηθεί να γίνει δεκτή η αίτηση της Ζωοφιλικής Οικολογικής Ένωσης Ελλάδος που ζητεί να ακυρωθεί η υπ' αριθμ. 103382/2740/4.8.2009 απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με την οποία ορίσθηκε από 20.8.2009 έως 28.2.2010 η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου για το κυνηγετικό έτος 2009-2010 και καθορίσθηκαν τα είδη των θηραμάτων, ο αριθμός των θηρεύσιμων ειδών κατά κυνηγό κ.λπ.

Όπως υποστηρίζει η εν λόγω Ένωση, πριν από την έκδοση της προσβαλλόμενης υπουργικής απόφασης δεν προηγήθηκε ειδική έρευνα και μελέτη για τις επιδράσεις που θα έχει το κυνήγι στον πληθυσμό των θηραμάτων και στην αναπαραγωγή τους, όπως απαιτεί η Διεθνής Σύμβαση της Βέρνης, η ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία.

Η σύμβουλος Επικρατείας θα υποστηρίξει ότι δεν τηρήθηκαν οι νόμιμοι όροι έκδοσης της προσβαλλόμενης απόφασης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Και αυτό γιατί η υπουργική απόφαση βασίσθηκε σε μελέτες που περιλάμβαναν στοιχεία παρελθόντων ετών, όχι πρόσφατα.
---------------------------------------------------
Πηγή: InOut.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ
---------------------------------------------------