Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Κατασκευή Νέου Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κυθήρων


Στο πλαίσιο του Γ΄ Κ.Π.Σ. και ειδικότερα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υγεία – Πρόνοια» 2000- 2006, είχε ενταχθεί για συγχρηματοδότηση από την Ε.Ε το έργο «Κατασκευή νέου Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κυθήρων», κατόπιν προσπαθειών πολλών φορέων και κοινωνικών εκπροσώπων της περιφέρειας του Πειραιά..

Το έργο προβλεπόταν να ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2009.Σήμερα, η κατασκευή του Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας, δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν προβλέπεται η ολοκλήρωσή του μέχρι το τέλος τους έτους, διότι η ανάδοχος εταιρεία, έχει προβεί σε αναστολή εργασιών από το καλοκαίρι, καθόσον δεν έχει πληρωθεί για εργασίες που έχουν εκτελεσθεί.

Αυτό οφείλεται στην έλλειψη πιστώσεων λόγω της δημοσιονομικής εκτροπής των οικονομικών της χώρας τα τελευταία χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη νέα προγραμματική περίοδο του Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013, η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δε φρόντισε να διαθέτει ξεχωριστό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομών Υγείας. Αυτό καθιστά την ολοκλήρωση των έργων αβέβαιη.

ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί :
1. Είναι ενήμεροι οι κ.κ. Υπουργοί για τη πρόοδο από άποψη οικονομικού και φυσικού αντικειμένου του έργου ;
2. Κινδυνεύει το έργο να απενταχθεί από το Γ΄ Κ.Π.Σ. με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία υλοποίησής του ;
3. Πώς προτίθενται να αντιμετωπίσουν το γεγονός ότι το έργο είναι ημιτελές και δεν προβλέπεται η ολοκλήρωσή του μέχρι το τέλος του έτους , ενώ ταυτόχρονα και τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν έχει διασφαλιστεί η ένταξη και η χρηματοδότησή του από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 ;
4. Τέλος, πότε προβλέπεται η ολοκλήρωση του έργου και η λειτουργική παράδοσή του στους κατοίκους του νησιού, δεδομένου ότι τα Κύθηρα έχουν μεγάλη ανάγκη από υπηρεσίες υγείας ;

------------------------------
Δημήτρης Καρύδης
------------------------------