Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ


Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την υπολειτουργία Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών, και έχει ως ακολούθως:

ΘΕΜΑ: «Υπολειτουργία των Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών»Από το 1983, στο Λιβάδι Κυθήρων λειτουργεί η παιδική και εφηβική βιβλιοθήκη, η οποία υπάγεται στον Οργανισμό Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών.

Τους τελευταίους μήνες, όλοι οι εργαζόμενοι των εν λόγω βιβλιοθηκών παραμένουν απλήρωτοι, λόγω έλλειψης των απαιτούμενων οικονομικών πόρων, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε αναστολή της λειτουργίας πολλών εξ αυτών, όπως για παράδειγμα εκείνης που λειτουργεί στο Λιβάδι Κυθήρων.

Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την άμεση αντιμετώπιση του θέματος και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας όλων των παιδικών και εφηβικών βιβλιοθηκών, καθώς και εκείνης που λειτουργεί στο Λιβάδι Κυθήρων, δεδομένης της ύψιστης σημασίας της για την καλλιέργεια των παιδιών μας;