Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Αντικύθηρα: Θέση για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση

Με αφορμή τα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο που αφορούν το θέμα της συγκοινωνίας των Αντικυθήρων με τον Πειραιά και τις άλλες περιοχές ο πρόεδρος της κοινότητας Αντικυθήρων προχώρησε στην εξής ανακοίνωση:

«Τα Αντικύθηρα είναι ένα ακριτικό νησί που λόγω της θέσεώς του, του μικρού
πληθυσμού και άλλων ιδιαιτεροτήτων αντιμετώπιζε συχνά στο παρελθόν προβλήματα στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.

Τους τελευταίους μήνες εγώ και οι συνεργάτες μου προσπαθήσαμε να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στην δρομολόγηση πλοίου που θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες του νησιού και της περιοχής.

Ο δημόσιος διεθνής μειοδοτικός διαγωνισμός για την εξυπηρέτηση των δρομολογιακών γραμμών με σύμβαση Δημόσιας Μεταφοράς έχει πλέον υπογραφεί. Το πλοίο δρομολογήθηκε και η πρώτη προσέγγιση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της 5ης Μαρτίου 2009.

Για να πετύχουμε το καλύτερο και άμεσο αποτέλεσμα, επικοινώνησα και συνεργάστηκα στενά με το υπουργείο Υ.Ε.Ν.Ν.Π και τον υφυπουργό κο Πάνο Καμμένο, ενώ παράλληλα ήμουν σε διαρκή επαφή με τους Ο.Τ.Α των γειτονικών περιοχών και την Ναυτιλιακή Εταιρεία ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση στο ακτοπλοϊκό.

Βασική επιδίωξη ήταν ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία αναβολή, ακύρωση ή καθυστέρηση στην αξιολόγηση του μειοδοτικου διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση των δρομολογιακών γραμμών με σύμβαση Δημόσιας Μεταφοράς αλλά να υπογραφεί άμεσα η Σύμβαση.

Το παρόν σχέδιο συγκοινωνίας δοκιμάζεται και άμεσα θα δούμε πόσο βιώσιμο είναι και πόσο εξυπηρετεί τους πολίτες της περιοχής, ενώ στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε και θα ελέγξουμε την εφαρμογή του.

Αυτό που προέχει πάντοτε σε ζητήματα ευρύτερου γεωγραφικού ενδιαφέροντος είναι η συνεργασία των αρμοδίων Ο.Τ.Α για το κοινό καλό όλων μας.

Αυτό επιδιώκω και αυτό προέκρινα στο διάστημα αυτό.

Όποιος ή όποιοι παρακάμπτουν τους διαύλους συνεργασίας και συνυπευθυνότητας, όχι μόνο βλάπτουν τις ίδιες τις τοπικές κοινωνίες, αλλά ζημιώνουν και εαυτούς.

Όσον αφορά τον αγαπητό συμπατριώτη μου, συνάδελφο στο κοινοτικό συμβούλιο αλλά και στο χώρο εργασίας, θα πω το εξής και δε θα επανέλθω. Δε μηδενίζω αλλά αντιθέτως αναγνωρίζω στον Ανδρέα Χαρχαλάκη την προσφορά του ως προέδρου στην κοινότητά μας.

Κανείς δεν αμφισβητεί τις προσπάθειες που έκανε για το συμφέρον του μικρού τόπου μας. Δε νομίζω όμως ότι πρέπει να αναλώνουμε την ενέργειά μας στο παρελθόν όσες δάφνες κι αν έχει να επειδείξει.

Πρέπει και είναι επιβλητέο από τις συνθήκες να κοιτάμε το μέλλον, να πράττουμε στο τώρα, ενωτικά, δημιουργικά και αλληλέγγυα, επικεντρωμένοι στις ευθύνες μας και στο έργο μας. Όλοι οι κοινοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι του νησιού είμαστε μαζί και έχουμε κοινό σκοπό.

Εύχομαι στο μέλλον να βλέπουμε τα ζητήματα με περισσότερη υγεία και να μη διαχωρίζουμε το ειδικό από το γενικό συμφέρον».