Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Δίκη για τον Αντιπεριφερειάρχη Αττικής Σπ. Τζόκα την ερχόμενη Τρίτη

Δίκη για τον Αντιπεριφερειάρχη Αττικής Σπ. Τζόκα την ερχόμενη Τρίτη
Η ποινικοποίηση των αγώνων του λαού και των αιρετών για την προάσπιση της ιστορικής μνήμης και των συλλογικών μνημείων αυτής δεν έχει τέλος.

Έτσι, την ερχόμενη Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014, δικάζεται για μια ακόμα φορά ο πρώην Δήμαρχος Καισαριανής και νυν Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Σπύρος Τζόκας, μετά από μήνυση της Πανελλήνιας Σκοπευτικής Εταιρείας (ΠΣΕ).


Συγκεκριμένα, ο κ. Τζόκας κατηγορείται για τη μετατροπή ενός επικίνδυνου χώρου αποβλήτων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής σε Μουσείο Εθνικής Αντίστασης!

Το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης αποτελεί χωρική ενότητα με βαρύ και σημαίνον ιστορικό φορτίο, τόπος σύμβολο των αγώνων του λαού μας για λευτεριά και κοινωνική απελευθέρωση. Τόπος θυσίας.

Αποτελεί το αδιαμφισβήτητο τοπόσημο της πόλης της Καισαριανής. 
«Διαχρονικά αποτέλεσε πεδίο συγκρούσεων μεταξύ της Πανελλήνιας Σκοπευτικής Εταιρείας (ΠΣΕ) που επιμένει να βεβηλώνει τον ιερό χώρο, και του λαού της πόλης μας, που εμμένει στην ανάδειξη του ιστορικού αυτού τόπου σε δημόσιο με σημαίνοντα κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Ο αγώνας του λαού, των εργαζομένων και των αιρετών στην Αυτοδιοίκηση θα δικαιωθεί. Όχι μόνο δικαστικά με την αθώωσή του Σπύρου Τζόκα, αλλά και ιστορικά, με την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των δυνάμεων που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση.

Την ΤΡΙΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 στο Α'  Μονομελές στο κτίριο 2 υπερασπιζόμαστε την ιστορική μνήμη και την εθνική αντίσταση του λαού μας. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

---------------------------------
Πηγή: epoli.gr
---------------------------------