Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Νέες κινητοποιήσεις για τα φωτοβολταϊκά ετοιμάζουν οι αγρότες

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αγρότες επενδυτές φωτοβολταϊκών συστημάτων πνέουν τα μένεα κατά της ΔΕΗ, αυτή τη φορά, όμως, ο κόμπος της αγανάκτησης έχει φτάσει στο χτένι της οργής. Κάτι που είναι αποφασισμένοι να καταστήσουν σαφές, μη ανεχόμενοι άλλο την κοροϊδία και τον εμπαιγμό που υφίστανται όλο αυτό το χρονικό διάστημα, που η ΔΕΗ χρεώνει κατά το δοκούν, χωρίς μάλιστα να αιτιολογεί αυτές τις χρεώσεις!
 
Το σύνθημα για την κινητοποίηση, που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, έδωσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς κατά την ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ένωση σήμερα στο Παπαστράτειο Μέγαρο.

DSC_0147 
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καταγραφή της έως τώρα πορείας, η ενημέρωση σχετικά με το νέο νόμο ια τις ΑΠΕ και σειρά επιμέρους ζητημάτων που απασχολούν τους αγρότες στην περιοχή, σε σχέση πάντα με τα φωτοβολταϊκά.

Το γεγονός, ωστόσο, ότι η ΔΕΗ δεν έχει εγκαταστήσει ακόμη τους μετρητές και χρεώνει απίστευτα ποσό, … επειδή έτσι θέλει (!), όπως έλεγαν πολλοί αγρότες, υποχρέωσε τον κ. Κουτσουπιά να πει ότι δεν υπάρχει άλλο περιθώριο ανοχής και πως πρέπει όλοι, είτε αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα είτε όχι, να «επισκεφτούν» τη ΔΕΗ και να αξιώσουν την αλλαγή στάσης απ’ την πλευρά της.

O«Αυτή την κατάσταση θα την σταματήσουμε. Η ΔΕΗ λειτουργεί ως κράτος εν κράτη και μας αντιμετωπίζει ως πολίτες β’ κατηγορίας. Οι μετρητές είναι πληρωμένοι εδώ και δύο χρόνια, δεν υπάρχουν δικαιολογίες… Χρεώνουν ότι θέλουν, χωρίς να αιτιολογούν τι ακριβώς κοστολογούν. Θα πρέπει να καταλάβει ο διευθυντής της ΔΕΗ και οι προϊστάμενοί του, ότι δεν μπορούν να λειτουργούν ως ο «Βελληγγέκας» της περιοχής. Θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη… 

Ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με μεγάλο δικηγορικό γραφείο που ειδικεύεται στα θέματα της ΔΕΗ…», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουτσουπιάς και εξήγησε τη στάση της ΔΕΗ φέρνοντας ένα απλό παράδειγμα: Eίναι σαν να πάει κάποιος στο σούπερ μάρκετ και να πάρει δυο πραγματάκια… κι όταν φτάσει στο ταμείο, χωρίς καν να δουν τι έχει στη σακούλα, να του ζητήσουν 500 ή 1000 ευρώ…, έτσι!!!

Δείτε το βίντεο:

-----------------------------
Πηγή: paseges.gr
-----------------------------