Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Στη Μυρτιδιώτισσα Ν. Φαλήρου ο Κυθήρων Σεραφείμ

Το κατ΄έθος ετήσιον Ιερόν Μνημόσυνον των Μεγάλων Ευεργετών των Αντικυθήρων και των Απανταχού Γης κοιμηθέντων Αντικυθηρίων που πραγματοποιεί ο εν Πειραιεί Σύλλογος των Αντικυθηρίων, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Νέου Φαλήρου, όπου και ιερούργησε. 



Ο Ναός αυτός αποτελεί εδώ και δεκαετίες το σημείο συνάντησης της πολυπληθούς Αντικυθηραϊκής παροικίας του λεκανοπεδίου και όλως ιδιαιτέρως τιμάται ο πολιούχος της νήσου Άγ. Μύρων στις 17 Αυγούστου, καθώς υπάρχει επί μαρμαρόγλυπτου θρόνου μεγάλη εικόνα του Αγίου που έχει αφιερωθεί από τους Αντικυθήριους κατά τη δεκαετία του 1930.

 




Ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε εμπνευσμένα την Κυριακάτικη περικοπή του Ιερού Ευαγγελίου και στο τέλος παρεκάθισε σε καφέ που προσφέρθηκε από την Ένωση Αντικυθηρίων στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού. Παρέστη ο Πρόεδρος της Ενώσεως Αντικυθηρίων κ. Ι. Γλυτσός με τα Μέλη του Δ.Σ., ο Βουλευτής Πειραιά κ. Παν. Μελάς, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Στρ. Χαρχαλάκης, ο Αντιδήμαρχος Κυθήρων κ. Μ. Πρωτοψάλτης, ο Δημ. Σύμβουλος Κυθήρων κ. Σταμ. Αλοίζος και πλήθος Αντικυθηρίων. 



 
--------------------------------------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης - Φωτο: Διονύσιος Ανδρόνικος
--------------------------------------------------------------