Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Μην πετάτε το κατακάθι του καφέ!

Ήπιατε το καφεδάκι σας και ετοιμάζεστε να πετάξετε το κατακάθι! Τς τς τς!!! Αν γνωρίζατε που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά, θα το φιλάγατε σαν τα μάτια σας!

Υλικό Κομπόστ - O καφές ταιριάζει με τα πρότυπα που ορίζονται από τους κηπουρούς για τα υλικά κομποστοποίησης. Οι λόγοι, όταν αναμιγνύεται με το έδαφος, απελευθερώνει θρεπτικά συστατικά που κάνουν το έδαφος πιο πλούσιο και πιο όξινο. Τα φυτά που ευδοκιμούν σε όξινα εδάφη είναι πιο υγιείς, δεδομένου ότι μπορούν να πάρουν την απαραίτητη τροφή από το έδαφος. Απλώστε κατακάθι από καφέ στον κήπο σας και τα φυτά σας θα σας ανταμείψουν με την παραγωγή ανθεκτικών ανθών.

Καλλωπισμός για τα κατοικίδια: - Ανακατέψτε το εκχύλισμα αλεσμένου καφέ με λίγο νερό και το αποτέλεσμα είναι μια ωραία λύση περιποίησης για τα κατοικίδια ζώα. Μετά από λίγα τριψίματα, θα μαλακώσει η γούνα του κατοικίδιου ζώου και θα γυαλίσει.

Αποσμητικό για το ψυγείο: Η αποθήκευση διαφορετικών ειδών τροφίμων μέσα στο ψυγείο μπορεί να παράγει ένα δυσάρεστο μείγμα από μυρωδιές. Αφαιρέστε τις μυρωδιές με ένα μπολ γεμάτο με καφέ. Τοποθετήστε το μπολ μέσα στο ψυγείο και ο καφές θα απορροφήσει σταδιακά όλες τις ανεπιθύμητες μυρωδιές. Αν το ψυγείο σας είναι γεμάτο με αποθηκευμένα τρόφιμα, απλά προσθέστε περισσότερο καφέ και μερικές σταγόνες βανίλιας, έτσι ώστε να μπορεί να απορροφήσει περισσότερες οσμές.

Απολεπίστε το δέρμα σας: Το τρίψιμο με εκχύλισμα αλεσμένου καφέ φαίνεται ανόητο, αλλά είναι πραγματικά μια καλή ιδέα. Το εκχύλισμα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, με αποτέλεσμα την καλύτερη εμφάνιση του δέρματος. 
Αποσμητικό παπουτσιών Τοποθετείστε σπόρους καφέ στα παπούτσια σας. Δεν θα σας απαλλάξει από τα δύσοσμα πόδια, αλλά είναι βέβαιο ότι θα απαλλαγείτε από τα αποδεικτικά στοιχεία. Τώρα, αν θέλετε να καταργήσετε πραγματικά την κακοσμία των ποδιών, μπορείτε να πλένετε τα πόδια σας με νερό και εκχύλισμα αλεσμένου καφέ.

Λαμπερά μαλλιά: Απλά πλύνετε τα μαλλιά σας με το υποπροϊόν του καφέ και ξεπλύνετε.

Απωθητικό - μυρμηγκιών:  Μπορείτε να αποφύγετε αυτά τα μικροσκοπικά παράσιτα τρίβοντας το κατακάθι του καφέ στο ντουλάπι σας. Για κάποιο λόγο, τα μυρμήγκια αντιπαθούν το άρωμα και τις ιδιότητες του εκχυλίσματος αλεσμένου καφέ.
-------------------------
Πηγή:  neadiatrofis.gr 
--------------------------------------