Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Αντώνης Σαμαράς: «Στους Δήμους ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων»

Αντώνης Σαμαράς: Στους Δήμους ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων
Στους Δήμους σκέπτεται να "περάσει" τους πόρους αλλά και την ευθύνη είσπραξης του νέου Ενιαίου Φόρου Ακινήτων ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Ανατροπή» και τον Γιάννη Πρετεντέρη. 

Ο Πρωθυπουργός εξήγησε ότι, πρόκειται για μια λύση, που ήδη εφαρμόζεται σε αρκετές χώρες του εξωτερικού, η οποία μπορεί να βοηθήσει και στην αποτελεσματική εφαρμογή του μέτρου αλλά και στην οικονομική ενίσχυση των δήμων, οι οποίοι τώρα παρουσιάζουν ελλείμματα.

Ο κ. Σαμαράς έκανε σαφές ότι, πρόκειται για μια καθαρά προσωπική του σκέψη, σε προπαρασκευαστικό στάδιο, την οποία δεν έχει συζητήσει, ούτε με το σύνολο του Κυβερνητικού επιτελείου, ούτε με την Τρόικα. 

Μιλώντας για τις Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές του ερχόμενου Μαΐου, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως, είναι ανάγκη η αλλαγή του εκλογικού συστήματος και πως είναι κοντά σε συμφωνία με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. - «είμαστε στα τελειώματα...» όπως χαρακτηριστικά είπε - για την εφαρμογή του «διπλού ψηφοδελτίου».

Επίσης, ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε πως η Κυβερνητική συνεργασία Ν.Δ. - ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν προϋποθέτει και συνεργασία στις Εκλογές της Αυτοδιοίκησης - μέσω στήριξης κοινών υποψηφίων - λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν κατεβαίνουμε με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές».
----------------------------
Πηγή: epoli,gr
----------------------------