Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Συνεχίζουν τα Speedrunner την παράδοση των επιτυχών διασώσεων ναυαγών στην θάλασσα. Χθες ήταν η σειρά του Speedrunner III να καταγράψει διάσωση.

Καλά κρατεί η παράδοση των διασώσεων για την Aegean Speed Lines και τα Speedrunner, αφού χθες κατέγραψαν την τρίτη κατά σειρά επιχείρηση επιτυχούς διάσωσης τους.
Οι δύο από τις τρεις αυτές επιχειρήσεις έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα και στο Αιγαίο και η τρίτη στην Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην Λιβύη.

Το τελευταίο περιστατικό επιτυχούς διάσωσης ναυαγού της Aegean Speed Lines σημειώθηκε χθες το μεσημέρι κατά την διάρκεια του ταξιδιού επιστροφής του Speedrunner III από τις Δυτικές Κυκλάδες προς τον Πειραιά, μεταξύ Κύθνου και Τζιάς.
Όπως ανέφερε ο Πλοίαρχος του Speedrunner III καπετάν Θεόφιλος Πουλιόπουλος στο TheSeaNation, «είχαν ενημερωθεί από νωρίς ότι αγνοούνταν ξένος υπήκοος με μικρό φουσκωτό σκάφος στην περιοχή», στην οποία έπνεαν άνεμοι έντασης 7-8 μποφόρ.

«Λόγω του καιρού», είπε ο κ. Πουλιόπουλος, «ακολούθησα άλλη πορεία πέρα από τη συνηθισμένη για να μην ταλαιπωρηθούν οι επιβάτες μας και γύρω στις 13.30 το μεσημέρι και ενώ πλέαμε μεταξύ Κύθνου και Τζιάς βρεθήκαμε κυριολεκτικά μπροστά στο μικρό φουσκωτό σκάφος, σε ένα σημείο που βρίσκονταν πολύ μακριά από εκεί που το έψαχναν τις τελευταίες έξι – εφτά ώρες.

Κρατήσαμε τις μηχανές και κάναμε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε με τον όγκο μας να φυλάξουμε το μικρό φουσκωτό και τον έναν επιβαίνοντα σε αυτό από τον καιρό, ενώ ταυτόχρονα ενημερώσαμε και τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας.

Στη συνέχεια επικοινώνησε μαζί μας το πλήρωμα του Super Puma που τον αναζητούσε και μας έδωσε οδηγίες ώστε να ετοιμάσουμε τον χώρο για την περισυλλογή του. Κάναμε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και τελικά το Super Puma έφτασε στο σημείο και περισυνέλλεξε τον ναυαγό από τον αέρα.
Τέλος καλό, όλα καλά για τον άνθρωπο, που είχε την τύχη να πέσει πάνω μας. Κυριολεκτικά πάνω μας», κατέληξε ο καπετάν Θεόφιλος.

Η χθεσινή διάσωση ήταν η τρίτη κατά σειρά που έχει καταγράφει μέχρι τώρα στο ενεργητικό της η Aegean Speed Lines και τα Speedrunners.

Η πρώτη είχε σημειωθεί στις 28 Ιουνίου 2009, όταν το Speedrunner IV με Πλοίαρχο τον καπετάν Άγγελο Κοντομηνά είχε διασώσει νότια της Σερίφου πέντε ανθρώπους οι οποίοι επέβαιναν σε σκάφος το οποίου παρουσίαζε εισροή υδάτων.

Ο κυβερνήτης του εν λόγω σκάφους είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου και ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας είχε ενημερώσει τα παραπλέοντα σκάφη να σπεύσουν την περιοχή.

Το επιβατηγό – ταχύπλοο σκάφος Speedrunner IV της Aegean Speed Lines ήταν το πρώτο πλοίο που βρέθηκε δίπλα στο ταχύπλοο που κινδύνευε και το πλήρωμα του είχε διασώσει τότε και τους πέντε ναυαγούς.

Τέλος, η δεύτερη επιχείρηση διάσωσης στην οποία μετείχε σκάφος της Aegean Speed Lines υπήρξε πολύ διαφορετική από τις δύο παραπάνω διασώσεις, αλλά είχε άλλη αξία αφού δοκίμασε πραγματικά τις αντοχές της εταιρίας, του πληρώματος και του σκάφους σε ιδιαίτερα σκληρές και επικίνδυνες συνθήκες.

Συγκεκριμένα στην διάρκεια του 2011 το Speedrunner II είχε συμμετάσχει στην επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων και ξένων υπηκόων από την Λιβύη.
----------------------------------
Πηγή:  theseanation.gr
----------------------------------