Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΤΖΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΚΑΦΕ ΑΣΤΙΚΟΝ 29/7/2013 ΩΡΑ 21.00.ΜΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ.

Tα Κύθηρα, στην άκρη της χερσονήσου του Καβο Μαλιά, απέναντι από τη πύλη του Άδη στο Ταίναρο, τόπος εξορίας και φωλιά πειρατών, κατόρθωσαν για χρόνια να κρατηθούν μακριά από την ανεξέλεγκτη τουριστική αξιοποίηση, που πλήγωσε τα περισσότερα νησιά της Ελλάδας. Το «ταξίδι στα Κύθηρα» υπήρξε, στους αιώνες του Διαφωτισμού αλλά και μέχρι σήμερα, η ιδεατή διαδρομή προς την άνευ όρων ευτυχία, όπου κανένα σύννεφο δεν μπορεί να σκιάσει τη γαλήνη των μακάριων κατοίκων.


Σήμερα, το νησί όπου γεννήθηκε η Αφροδίτη ανοίγεται στην επαφή με τον κόσμο, οι μετανάστες επιστρέφουν μέσα από τα εγγόνια της τρίτης γενιάς και το ομιχλώδες οροπέδιο με τα διάσπαρτα ερείπια, τις φουρτουνιασμένες θάλασσες τριγύρω, τους βίαιους αέρηδες και τις κρυμμένες ακρογιαλιές αποκαλύπτει το πρόσωπό του στους νοσταλγικούς ταξιδιώτες που αναζητούν την αίσθηση του μύθου και το αυθεντικό άρωμα που αναδύεται από τη θηλυκή αγκαλιά του νησιού.

Στη μέση του πελάγους, εγκαταλειμμένα από θεούς και ανθρώπους και απροσπέλαστα για τους απλούς τουρίστες, τα Αντικύθηρα αποτελούν το «Ιερό Δισκοπότηρο» των αναζητητών, που δεν αρκούνται στις συνηθισμένες συγκινήσεις των εξημερωμένων τοπίων.

Στον καινούργιο ταξιδιωτικό οδηγό IN SEARCH OF KYTHERA AND ANTIKYTHERA, Venturing to the island of Aphrodite, χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία και το λόγο, και με οδηγό την αγάπη της για τα ιδιαίτερα αυτά νησιά και για τους ανθρώπους τους, η Τζέλη Χατζηδημητρίου, επιχειρεί να αποκαλύψει παλιά και καινούργια μυστικά και να σας συνοδεύσει σε ένα αληθινό όσο και ονειρικό ταξίδι, για να γνωρίσετε δύο ιδιαίτερους προορισμούς ή... τον ιδανικό τόπο του έρωτα που μπορεί ν’ αλλάξει για πάντα τη ζωή σας.

Στην έκδοση θα βρείτε πλούσια στοιχεία για τη μυθολογία και την ιστορία των νησιών, για την αρχιτεκτονική και την τέχνη, για την τοπική κουζίνα και τις δραστηριότητες των ανθρώπων, για τις διαδρομές και τα τοπία που θα σας μαγέψουν και, βέβαια, όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για ασφαλή πρόσβαση, διαμονή, διασκέδαση και ό,τι άλλο μπορεί να διευκολύνει και να εμπλουτίσει το ταξίδι σας.
----------------------------------------------------------------------------
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ADELIN 107,3 WWW.ADELINFM.GR
----------------------------------------------------------------------------