Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Επιτέλους βρέθηκε λύση και η Λακωνία θα έχει αεροπορική σύνδεση με την υπόλοιπη Ελλάδα, από το Γύθειο...

Αν και η Περιφέρεια Πελοποννήσου όπως βλέπουμε δεν θέλει αεροδρόμιο στη Λακωνία, εν τούτοις η Λακωνία φαίνεται να αποκτά αεροπορική σύνδεση με την υπόλοιπη Ελλάδα, μέσω υδροπλάνων.

Η εταιρεία Hellenic Seaplanes S.A. (Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε.) αφού έκανε τις πρώτες θετικές επαφές με το Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης Πέτρο Ανδρεάκο, συνέχισε στο επόμενο στάδιο που είναι να πάρει και το ok. από το Λιμενικό Ταμείο Λακωνίας, ώστε να δημιουργηθεί το πρώτο υδατοδρόμιο στη Λακωνία.

Το Λιμενικό Ταμείο Λακωνίας, ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της εταιρείας και απαντά με επιστολή αναφέροντας τα εξής:

"Ύστερα από την ανωτέρω σχετική επί του θέματος επιστολή σας, σας ενημερώνουμε ότι το Λιμενικό Ταμείο Λακωνίας επιθυμεί μία συνάντηση μαζί σας για συζήτηση των επιλογών ως προς το χώρο προσγείωσης των υδροπλάνων, αλλά και ελλιμενισμού τους, ώστε να διασφαλιστούν τα επιθυμητά αποτελέσματα για την ασφαλέστερη λειτουργία τους, έτσι ώστε σε καμία περίπτωση να μην παρακάμπτουν τον νόμο ή να διακυβεύουν την ασφάλεια των επιβατών και των πτήσεων και παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες.

Η Πρόεδρος
ΡΟΖΑΚΗ ΣΟΦΙΑ"

           
Όπως μάθαμε, η εταιρεία Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε., έχει έρθει σε επαφή με πάρα πολλά μεγάλα λιμάνια της Ελλάδας, που μάλιστα στα περισσότερα έως τώρα έχει πάρει το πράσινο φώς. Όπως είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νικόλας Χαραλάμπους, σκοπός της Hellenic Seaplanes SA είναι «η σύνδεση της κεντρικής Ελλάδας με την νησιωτική πετώντας από λιμάνι σε λιμάνι και αναπτύσσοντας συνεχώς νέους προορισμούς, προσφέροντας μια ασφαλή και γρήγορη λύση, δίνοντας τέλος στις πολύωρες, άβολες και αργές μετακινήσεις αλλά ταυτόχρονα και να βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της χώρας, δίνοντας μια νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν που προσφέρει με νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού».

Η Hellenic Seaplanes έχει ως στόχο τα 100 υδατοδρόμια μέχρι το τέλος του 2013 και άλλα τόσα το 2014. Ο κ. Χαραλάμπους ειδικότερα δήλωσε ότι "είναι αποδεδειγμένο πως ένα τέτοιο εγχείρημα θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άρση της απομόνωσης των απομακρυσμένων νησιωτικών μας περιοχών, τη σύσφιξη των σχέσεων των τοπικών κοινωνιών με τον κυρίως εθνικό κορμό της χώρας και την εμπορική και κοινωνική ανάπτυξη νησιών και τόπων του ευρύτερου ελληνικού χώρου, που σήμερα δικαιολογημένα αισθάνονται στο περιθώριο".

Τέλος για ακόμα μια φορά να επισημάνουμε, πως τα νέου τύπου υδροπλάνα είνια αμφίβια, δηλαδή μπορούν να προσθαλασσώνονται στη θάλασσα, αλλά και να προσγειώνονται (συμβατικά, με ανασυρόμενους τροχούς) στα αεροδρόμια.
--------------------------------
Πηγή:  apela.gr
--------------------------------