Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

4.000 Δημοτικοί Αστυνομικοί στην ΕΛ.ΑΣ.

4.000 Δημοτικοί Αστυνομικοί στην ΕΛ.ΑΣ.
Τέσσερις χιλιάδες Δημοτικοί Αστυνομικοί αναμένεται να μετακινηθούν στην ΕΛ.ΑΣ., τόσο στο πλαίσιο της «κινητικότητας» δημοσίων υπαλλήλων από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και της αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο τη δημιουργία ευέλικτων και πιο αποτελεσματικών δομών.

Οι αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να παρουσιασθούν με την κατάθεση του σχετικού Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη στη Βουλή.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΚΩΣΤΑ ΑΣΚΟΥΝΗ
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Κώστα Ασκούνη, ο οποίος στο άκουσμα της πληροφορίας, τόνισε: «Πώς είναι δυνατό να συμβεί κάτι τέτοιο χωρίς τη δική μας ενημέρωση;» συνεχίζοντας «οι Δημοτικοί Αστυνομικοί είναι ένας θεσμός που λειτουργεί στη χώρας μας επί 25 χρόνια, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στον πολίτη και την καθημερινότητά του. Δεν υπάρχει χώρα στην Ευρώπη που δεν διαθέτει Δημοτική Αστυνομία».

Αυτή τη στιγμή, πέρα από τον σαφώς ορισμένων αρμοδιοτήτων των Δημοτικών Αστυνομικών, όπως έλεγχοι σε τοπικές αγορές, παιδικές χαρές, άλση και γενικά κοινόχρηστους υπαίθριους δημοτικούς και κοινοτικούς χώρους, σε χώρους υπαίθριας διαφήμισης, για την τήρηση εκ των διαφημιστών της σχετικής νομοθεσίας, της διατήρησης της καθαριότητας σε δημόσιους χώρους, με τη σύσταση για τήρηση των σχετικών κανόνων από τους επισκέπτες, σε χώρους στάθμευσης οχημάτων, με την επιβολή διοικητικών μέτρων σε περιπτώσεις παρανομιών, σε καταστήματα, επιχειρήσεις, θέατρα, κινηματογράφους κ.τ.λ., για την τήρηση των σχετικών διατάξεων, με απόφαση πολλών Δήμων, οι Δημοτικοί Αστυνομικοί εξυπηρετούν άμεσα ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως π.χ. ηλικιωμένοι, με την προσφορά τους σε καθημερινές τους ανάγκες.

Οι αντιδράσεις σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο αναμένεται να κλιμακωθούν, τόσο από τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και τους εργαζόμενους - δημοτικούς υπαλλήλους στην Δημοτική Αστυνομία.
-----------------------------
Πηγή:  epoli.gr
-----------------------------