Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Παιδείας.



Μαρία Ρεπούση
Βουλευτής Ά Πειραιά

Πειραιάς, 10/01/2013

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Παιδείας.


Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα η υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ & βουλευτής Α’ Πειραιά Μαρία Ρεπούση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Θρησκευμάτων, και συγκεκριμένα τον Υπουργό κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, τον Υφυπουργό κ. Θ. Παπαθεοδώρου , τον Γ.Γ.  Α. Κυριαζή, καθώς και με την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου. 

Κατά την συνάντηση στην οποία συζητήθηκαν πολλά θέματα, όπως η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, οι νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΥΠΕΠΘΔΒ, καθώς και ζητήματα που ρυθμίζονται από το νέο σχέδιο νόμου που βρίσκεται σε διαδικασία ψήφισης στην Βουλή, έγινε λόγος και για το σχέδιο «Αθηνά». 

Η υπεύθυνη Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση συμφώνησε ότι η υπάρχουσα διάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης στην χώρα μας παρουσιάζει σημαντικές στρεβλώσεις και ότι χρειάζονται αλλαγές αν θέλουμε τα ΑΕΙ  παράγοντα εξόδου της χώρας από την κρίση και μοχλό ανάπτυξης. 

Η Μαρία Ρεπούση δήλωσε επίσης ότι η ΔΗΜΑΡ θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της  τον επανασχεδιασμό του ακαδημαϊκού χάρτη στο βαθμό που οι επιλογές που θα γίνουν θα είναι συναρτημένες με επιστημονικά και αναπτυξιακά κριτήρια και δεν υπακούουν σε τοπικιστικές, πελατειακές και μικροκομματικές επιλογές ή στην αυθαίρετη συρρίκνωση της ανώτατης εκπαίδευσης. 

Η υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ τόνισε επίσης τη σημασία της συνεργασίας του Υπουργείου με την πανεπιστημιακή κοινότητα και την ΠΟΣΔΕΠ.