Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Μια Φλόγα Που Τρεμοσβήνει.....



Ναυτικός όμιλος Κυθήρων
                έτος ιδρύσεως 1968

Κύθηρα, 17/1/20132011
Ναυτικός Όμιλος Κυθήρων,
μιά φλόγα που... τρεμοσβήνει ...

Ο Ναυτικός όμιλος Κυθήρων για περισσότερο από 44 χρόνια φροντίζει για την εκμάθηση σωστής κολύμβησης. Κάθε καλοκαίρι περισσότεροι από 110 λιλιπούτειοι φίλοι μας, θα κολυμπήσουν στην δροσερή αγκαλιά του σε Καψάλι και Αβλέμονα. Πόσοι από εσάς άραγε τριαντάρηδες και σαραντάρηδες πλέον, θυμάστε την λαχτάρα με την οποία περιμένατε να ξεκινήσει ο “Όμιλος” το καλοκαίρι...
Όλα αυτά τα χρόνια, οικονομικά ο Ν.Ο.Κ. στηριζόταν κατα κύριο λόγο από τις συνδρομές των αθλητών, από τις οικονομικές ενισχύσεις δημόσιων φορέων (πχ Δήμο Κυθήρων) και από τις ευγενικές δωρεές ανεξάρτητων ιδιωτών. Επίσης σημαντικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία του ΝΟΚ όλα αυτά τα χρόνια έπαιξαν οι άνθρωποι που συμμετείχαν στο εκάστοτε Διοικητικό συμβούλιο, οι οποίοι με περισσή όρεξη, αγάπη και χωρίς κανένα προσωπικό όφελος προσέφεραν την ψυχή τους για να στηθεί και να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα ο Όμιλος κάθε καλοκαίρι.
Σήμερα όμως, στα Κύθηρα του 2013 και εν μέσω κρίσης, ο ρόλος του Ν.Ο.Κ. και του εκάστοτε Διοικητικού συμβουλίου έχει άρδην αλλάξει. Οι οικονομικές ενισχύσεις οποιασδήποτε μορφής (ιδιωτικές ή δημόσιες) έχουν ελαττωθεί και τα έσοδα του ομίλου περιορίζονται αποκλειστικά στις ήδη μειωμένες συνδρομές των αθλητών. Σε όλη αυτή τη νοσηρή κατάσταση καταλυτικό ρόλο κατέχουν οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ οι οποίοι στελεχώνουν το Διοικητικό Συμβούλιο, και αποτελούν την ψυχή του Ομίλου. Είναι αυτοί που με τις απαραίτητες ενέργειες μπορούν να κρατήσουν τον Ν.Ο.Κ. ψηλά εκεί που του αξίζει.
Είναι λυπηρό το φαινόμενο που διαπιστώθηκε στις τελευταίες εκλογές πριν τρία χρόνια όπου μετά βίας συμπληρώθηκε μια ικανοποιητική ομάδα οκτώ ατόμων για να απαρτίσουν το Δ.Σ. Σήμερα, έχουν απομείνει μόνο τέσσερις οι οποίοι το τελευταίο καλοκαίρι με δυσκολία κατάφεραν να ολοκληρώσουν το έργο του Ν.Ο.Κ. είτε λόγω επιχειρηματικών τους υποχρεώσεων είτε για προσωπικούς λόγους.
Κάνουμε έκκληση λοιπόν σε όσους Κυθήριους έχουν όρεξη, χρόνο αλλά κυρίως περίσσια αγάπη για τα παιδιά, και θέλουν να ασχοληθούν με το κοινωνικό έργο που προσφέρει ο Ν.Ο.Κ. να παραβρεθούν στις προσεχείς εκλογές τον ερχόμενο Φεβρουάριο του 2013 ώστε να βοηθήσουνε ενεργά στις δραστηριότητες του.

Με τιμή,
Ο πρόεδρος                 Αντώνης Δαπόντε
Η Γραμματέας             Μαρή Κορωναίου
Ο ταμίας                     Κώστας Μπέλμπας
Το μέλος                      Βασίλης Καλλίγερος