Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Επίστολή κ. Μ.Πρωτοψάλτη σχετικά με το δημοσίευμα της ¨Κυθηραϊκής Πρωτοβουλίας" - Προκάτ πολυκατάστημα σε παραδοσιακό οικισμό!-

Αγαπητέ κ. Λαμπρινίδη.

Αποφεύγω να σχολιάζω καί να απαντώ στον κ. Γιάννη Σταθάτο, που κατά τακτά χρονικά διαστήματα επιτίθεται στην Δημοτική Αρχή καί σέ μένα προσωπικά.  Τό ίδιο θα έκανα και γιά την πρόσφατη ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας" με αφορμή την δημιουργία του καταστήματος της εταιρείας "Αδελφοί Παναγιωτόπουλοι ΑΕΒΕ" στα Αρωνιάδικα.

 Όμως η παραπληροφόρηση δεν πρέπει να μένει αναπάντητη, όπως  η ετεροχρονισμένη αντίδραση της "Πρωτοβουλίας". 

Το συμβούλιο έγινε στις 19 Ιουνίου καί η αντίδραση ήλθε  με καθυστέρηση 15 ημερών γιά ευνοήτους λόγους. 

Η αλήθεια είναι ότι το Δημοτικό συμβούλιο δεν θα έπερνε απόφαση για την μορφή καί τον όγκο του κτιρίου, αυτό έχει ολοκληρωθεί με την έγκριση  της ΕΠΑΕ, την βεβαίωση χρήσεων γής και την έκδοση της οικοδομικής άδειας. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα απαφάσιζε γιά την προέγκριση  της ίδρυσης του "Μικτού Καταστήματος", σύμφωνα με τον φάκελο που κατατέθηκε στις 11-6-2011, ο οποίος  ήταν πλήρης, με όλα τα δικαιολογητικά. 

Η νομοθεσία προβλέπει, ότι ο Δήμος πρέπει να απαντήσει σε 15 ημέρες, από την κατάθεση της αίτησης, αλλιώς η προέγκριση θεωρείται ότι έχει  χορηγηθεί  αυτοδικαίως. Δεν μπορεί να το συζητήσει δε, νωρίτερα παρά μόνο όταν κατατεθεί ο φάκελος καί η αίτηση. Άρα δεν έχουν σχέση οι ρυθμοί της Δημοτικής Αρχής, όπως ειρωνικά ο κ. Σταθάτος αναφέρει.
    
Η καταγγελία "κατοίκων των Αρωνιαδίκων" όπως    αναφέρεται στην ανακοίνωση είναι ψευδής καί παραπλανητική, η οικογένεια Wolf-Bayer πού έκανε την καταγγελία, δεν είναι κάτοικοι Αρωνιαδίκων,  διαμένουν μόνιμα στη Γαλλία, έρχονται λίγες μέρες τον χρόνο, τους ενοχλεί και έχουν δημιουργήσει προβλήματα σε ότι κινείται! στήν περιοχή.
   
Τα περί "φασφουντάδικου"  "τερατουργήματος" "παχυδερμικών" καί "απάθειας", είναι προσωπικές απόψεις του κ. Σταθάτου, μέσα από τις γνωστές  μίζερες αντιλήψεις του γιά την ανάπτυξη, την απασχόληση, την επιβίωση των κατοίκων του νησιού μας.
    
Στα όσα αναφέρει γιά το προσωπό μου δεν θα απαντήσω, είναι γνωστή η εμπάθειά του γιά μένα.
 
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
 
Μιχάλης Πρωτοψάλτης