Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Εγχειρίδιο για την καλλιέργεια της ροδιάς

Λαμβάνοντας υπόψη το διογκούμενο ενδιαφέρον των γεωργών της χώρας μας για την καλλιέργεια της ροδιάς, το Ινστιτούτο Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» (ΕΛ.Γ.Ο.), σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, προχώρησε στη σύνταξη ενός χρήσιμου εγχειριδίου για την καλλιέργεια της ροδιάς.

Η πρόσφατη εντατικοποίηση της καλλιέργειας της ροδιάς στη χώρα μας είχε ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζονται για πρώτη φορά διάφορα προβλήματα της καλλιέργειας. 

Στην παρούσα εργασία παρουσιάζονται δεδομένα για την καλλιέργεια που αποκομίστηκαν από τη διεθνή βιβλιογραφία και πρόσφατες ερευνητικές δραστηριότητες που έγιναν στον Ελλαδικό χώρο. 

Στο εγχειρίδιο περιγράφεται από ειδικούς ερευνητές σε κάθε θέμα που αναπτύσσεται: η υφιστάμενη κατάσταση της καλλιέργειας στον κόσμο, η μορφολογία του δένδρου, οι διαθέσιμες ποικιλίες ροδιάς στην Ελλάδα, οι κατάλληλες περιοχές και το έδαφος για την καλλιέργεια, ο πολλαπλασιασμός, το κλάδεμα, ο σχεδιασμός οπωρώνα, η άρδευση, η λίπανση, οι μετασυλλεκτικές μεταχειρίσεις, καθώς και οι ασθένειες και εχθροί της καλλιέργειας.

Καλλιέργεια_Ροδιάς
---------------------------
Πηγή: paseges.gr
---------------------------