Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Παράταση έστω και εκ των υστέρων για την αδειοδότηση των στάβλων ζητούν οι κτηνοτρόφοι

Να δοθεί παράταση μέχρι και το τέλος του έτους στην ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για το καθεστώς εξαίρεσης από την κατεδάφιση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, η οποία έληξε την 30η Ιουνίου, ζητούν οι κτηνοτρόφοι. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στον ΑγροΤύπο παρά την μεγάλη συμμετοχή στο μέτρο πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι δεν μπόρεσαν να διεκπεραιώσουν τη σχετική διαδικασία, λόγω και της πολυπλοκότητας της. «Γνωρίζω ότι αρκετοί συνάδελφοί μου υπέβαλαν αιτήσεις αλλά για να μπορέσουν όλοι θα πρέπει να δοθεί παράταση μέχρι το τέλος του έτους», αναφέρει στον ΑγροΤύπο, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), κ. Παναγιώτης Πεβερέτος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πριν από μερικές εβδομάδες τα μέλη του ΣΕΚ έστειλαν αίτημα παράτασης στον πρώην υπηρεσιακό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ν. Μαραβέγια.
Παράταση ζητούν και τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ). Ειδικότερα ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Δημήτρης Καμπούρης μας ενημέρωση ότι το θέμα της παράτασης για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με την αδειοδότηση των στάβλων θα είναι ένα από τα κύρια θέματα που θα συζητήσουν και με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία έπρεπε να υποβάλλει ο ενδιαφερόμενος έως τις 30 Ιουνίου του 2012 ήταν τα εξής:
1. Απόσπασμα τοπογραφικού χάρτη της περιοχής, υπό κλίμακα 1:10.000 μέχρι 1:2500, στο οποίο θα σημειώνεται η θέση της μονάδας και διάγραμμα κάλυψης, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα κτίσματα της πτηνοκτηνοτροφικής μονάδας.

2. Φωτογραφίες του κτήματος, στις οποίες θα φαίνονται και θα σημειώνονται οι αυθαίρετες κτιριακές εγκαταστάσεις.

3. Βεβαίωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας για το ότι τα προς εξαίρεση από κατεδάφιση κτίσματα έχουν ανεγερθεί πριν την 20-03-2003.

4. Βεβαίωση της Πολεοδομικής Υπηρεσίας του Δήμου για τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης στην περιοχή.

5. Βεβαίωση στατικής επάρκειας από δύο διπλωματούχους μηχανικούς και βεβαίωση από την κατά τόπους Πυροσβεστική Υπηρεσία ότι τα μόνιμα και φορητά μέσα που έχουν εγκατασταθεί στη μονάδα για την πυροπροστασία της επαρκούν, στην περίπτωση μόνιμων κατασκευών με χρήση οπλισμένου σκυροδέματος ή με άνοιγμα ζευκτών άνω των έξι μέτρων ή ύψος άνω των τριών μέτρων στο χαμηλότερο σημείο της στέγης.

6. Έγκριση περιβαλλοντικών όρων της μονάδας, όταν απαιτείται.

7. Άδεια ίδρυσης και άδεια λειτουργίας της μονάδας.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι με την απόφαση εξαίρεσης από κατεδάφιση είναι δυνατή η σύνδεση με κάθε είδους δίκτυα κοινής ωφέλειας, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ.
--------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
--------------------------