Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Εθνική Ασφαλιστική: Τελικά θα μάθει κινέζικα, όπως ο ΟΛΠ;

Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έκανε το επόμενο βήμα στην περίπτωση της θυγατρικής της, Εθνικής Ασφαλιστικής.  

Συνεχίζει τον διαγωνισμό ανοίγοντας το data room για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, όπως αποκάλυψε χθες το nextdeal.gr (διαβάστε εδώ – Εθνική Ασφαλιστική: Data room για Fosun και Gongbao!). Όσοι λοιπόν εξακολουθούν να ενδιαφέρονται από τις Fosun, Gongbao και Wintimes, θα προσέλθουν και θα αποκτήσουν πρόσβαση στα νέα οικονομικά και παραγωγικά δεδομένα της Εθνικής Ασφαλιστικής και στη συνέχεια θα διατυπώσουν, εφόσον το επιθυμούν, την πρότασή τους, η οποία μένει να φανεί εάν θα είναι συμφέρουσα για την Εθνική Τράπεζα η όχι.

Η διαδικασία αυτή με τρεις κινεζικούς ομίλους να επιζητούν την απόκτηση της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας σε χώρα της ΕΕ, όταν πριν λίγο καιρό περίσσευαν οι πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο κατά της «κινεζικής εισβολής» στο χρηματοοικονομικό τομέα, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κατά μία έννοια, οι Κινέζοι εμφανίζονται τώρα να έχουν τον πρώτο λόγο στην απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής και εφόσον πραγματικά το επιθυμούν δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να τους σταματήσει.

Ο  αμερικανικός παράγοντας στον οποίο τόσες ελπίδες στήριξε και ένα μέρος της κυβέρνησης αναφορικά με την Εθνική Ασφαλιστική φαίνεται να υποχωρεί στην παρούσα φάση απογοητεύοντας όσους είχαν επενδύσει πάνω του.

Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο για το μετοχικό μέλλον της Εθνικής Ασφαλιστικής η οποία ωστόσο, συνεχίζει να κινείται σαν ένα γερό σκαρί στην τρικυμισμένη θάλασσα καταγράφοντας θετικά αποτελέσματα. Η δύναμη πυρός, το τμήμα πωλήσεων της εταιρείας εμφανίζεται αρκετά δυνατό και αποτελεσματικό.

Υπενθυμίζεται ότι το 2017 αποτέλεσε μια ακόμη χρονιά σταθμό, όσον αφορά τις οικονομικές επιδόσεις της Εταιρείας. Το 2017, η Εθνική Ασφαλιστική συνέχισε να κατέχει την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά υπερβαίνοντας τους στόχους της και επιτυγχάνοντας υψηλά επίπεδα κερδοφορίας και εντυπωσιακά παραγωγικά αποτελέσματα. Το συνολικό μερίδιο αγοράς ανήλθε στο 15,47% (21,24% στον Κλάδο Ζωής και 9,84% στους Γενικούς Κλάδους), επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα. 

Επίσης, η Εθνική Ασφαλιστική παρουσίασε εντυπωσιακή αύξηση της κερδοφορίας το 2017 κατά 27,9% σε σύγκριση με το 2016, με τα κέρδη προ φόρων να ανέρχονται σε €73,9 εκατ. Παράλληλα, η συνολική παραγωγή για την ίδια περίοδο, ανήλθε σε €587,9 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,8% έναντι του 2016. 
-----------------------------------
Πηγή:  nextdeal.gr
-----------------------------------