Μία μέρα αφότου έφτασε στη Βουλή δικογραφία για το Πόθεν Έσχες του Γιάννη Στουρνάρα, η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής αποφάσισε πως όλα είναι καλά άρα δεν υπάρχει και λόγος να υπάρχει δικογραφία. Όπως καλά ήταν και με την Μαρέβα η οποία εν τω μεταξύ βρέθηκε στα Paradise Papers , και κατάλαβαν και αυτοί που δεν είχαν καταλάβει πως το “καλά” της Επιτροπής είναι η καλοσύνη της υποκρισίας.
Στις 19 Νοεμβρίου 2017, το Documento αποκάλυψε πως ο Γιάννης Στουρνάρας είχε μια βίλα στην Σύρο 520 τετραγωνικών, και δήλωνε (ενώ ήταν μάλιστα Υπουργός Οικονομικών) 371 τετραγωνικά. Επίσης είχε μια αδήλωτη πισίνα 107 τετραγωνικών μέτρων την οποία αφού την δήλωσε, παρουσίασε ως κόστος κατασκευής 4.500 ευρώ (ούτε γούρνα να ήταν). Όλα αυτά δεν τα περιγράψαμε, αλλά τα αποδείξαμε μέσα από τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων πόθεν έσχες, φωτογραφίες και αεροφωτογραφίες που έδειχναν πως υπήρχαν οι κατασκευές όταν δεν δηλώνονταν.
Ο Γιάννης Στουρνάρας και η σύζυγός του είχαν αυθαίρετες κατασκευές τις οποίες δήλωσαν αφού τις νομιμοποίησαν. Το ερώτημα που θέταμε κυρίως ήταν αν όταν κατασκεύασαν τα κτίσματα, τα οποία είχαν δηλώσει πολύ μικρότερα σε μέτρα και κόστος, το εισόδημά τους τα δικαιολογούσε. Δηλαδή δεν βάζαμε μόνο ένα θέμα ηθικής τάξης για τον Υπουργό Οικονομικών ο οποίος πλήρωνε λιγότερο χαράτσι και φόρους λόγω ψευδούς δήλωσης, αλλά και το πολύ σοβαρό ερώτημα αν την εποχή που το ζεύγος Στουρνάρα κατασκεύαζε βίλες και πισίνες υψηλού κόστους και το δήλωνε χαμηλού, είχε εισοδήματα που το δικαιολογούσε.
Η Εισαγγελία διαβίβασε τη δικογραφία που σχηματίστηκε με βάση το δημοσίευμα του Documento στη Βουλή για να ερευνήσει ποινικά την υπόθεση.
Στο μεσοδιάστημα όμως ο Γιάννης Στουρνάρας απευθύνθηκε στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, με προφορικό αίτημα να εξεταστεί το πόθεν έσχες του. Η Επιτροπή το ήλεγξε όπως ανακοίνωσε και βρήκε πως δεν υπάρχουν λόγοι παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Η Επιτροπή είχε ελέγξει και το πόθεν έσχες της οικογένειας Μητσοτάκη και επίσης το βρήκε μια χαρά, παρότι ο Πρόεδρος της ΝΔ, δεν μπορούσε να βεβαιώσει τρία χρόνια διάστασης με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι (έμενε λέει με ένα φίλο του). Για να «αθωώσει» τη Μαρέβα η Επιτροπή είχε δικαιολογήσει τη μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες, εφευρίσκοντας αναλογία με τη φορολογική δήλωση.
Σήμερα λοιπόν, για να μη λέμε πολλά, η Επιτροπή αποφάσισε πως (για να μιλάμε πρακτικά) μια πισίνα 107 τετραγωνικών μέτρων, στοιχίζει 4.500 ευρώ. Γιατί για αυτό αποφάσισε προκειμένου να βρει νόμιμο το Γιάννη Στουρνάρα. Καθήκον της Επιτροπής δεν είναι να ελέγχει αν δηλώθηκαν εκ των υστέρων όσα δηλώθηκαν, αλλά το αν τα εισοδήματα του ξεχασιάρη, δικαιολογούν την κατασκευή τότε που είχε γίνει αλλά δεν δηλώθηκε. Τα δικαιολογούν; Να δώσουν τώρα στη δημοσιότητα αυτό τον έλεγχο που αποδεικνύει πως όταν ο Γιάννης Στουρνάρας έχτιζε 520 τετραγωνικά πανάκριβης βίλας με πισίνα, ενώ δήλωνε τα μισά, μπορούσε πραγματικά να τα χτίσει με τα εισοδήματά του. Αυτό σημαίνει έλεγχος.
Είναι η δεύτερη φορά που η Επιτροπή με κατάπτυστες νομικά αποφάσεις, σταματάει υποθέσεις από το να πάρουν το δρόμο της Δικαιοσύνης και υποκαθιστά τη Δικαιοσύνη. Επί ΣΥΡΙΖΑ φυσικά. Ένα μεγάλο μπράβο στο Γιάννη Στουρνάρα που τα κατάφερε. Σε αυτούς που ξέρουν τι έχει συμβεί αλλά επιτρέπουν να είναι η Βουλή και οι Επιτροπές της παραμάγαζα ιδιοτελών στόχων και προσωπικών deals δεν θα πω φυσικά μπράβο αλλά κάτι που είχε πει ο Λένιν «Η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας”
ΥΓ Δεν ντράπηκαν να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση συγκάλυψης, τη στιγμή που το FBI και προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis δείχνουν τη σύζυγο Στουρνάρα ως επικεφαλής μηχανισμού ξεπλύματος μαύρου χρήματος και τον ίδιο τον Στουρνάρα ως χρηματιζόμενο. Ούτε τα προσχήματα
------------------------------------------------------------
Πηγή: koutipandoras.gr-Κώστας Βαξεβάνης
------------------------------------------------------------
Πηγή: koutipandoras.gr-Κώστας Βαξεβάνης
------------------------------------------------------------