Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Ένταση και επεισόδια στις φυλακές Κορυδαλλού

Ένταση σημειώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στις φυλακές Κορυδαλλού, σύμφωνα με πληροφορίες που αναγράφονται σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, τις οποίες επιβεβαιώνει η αστυνομία.


Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, κρατούμενοι των φυλακών άρχισαν να σπάνε πόρτες, να ανοίγουν κελιά ως αντίδραση στην επιχείρηση των ΕΚΑΜ που διεξήχθη σήμερα το πρωί στο κελί του κρατουμένου Κωνσταντίνου Γιατζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στη «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», αλλά και για τις επιθέσεις με βόμβες – δέματα κατά ευρωπαίων αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και ο Λουκάς Παπαδήμος στις 28 Οκτωβρίου.

Ο 29χρονος είχε μεταχθεί από τις φυλακές Λάρισας, στις φυλακές Κορυδαλλού στο πλαίσιο διεξαγωγής δίκης που θα πραγματοποιούνταν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα για παλαιότερη υπόθεση, η οποία αφορούσε μεταφορά εκρηκτικών σε σακίδια στο κέντρο της Αθήνας.

Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε και ο Κ. Γιατζόγλου προχώρησε σε απεργία πείνας με αίτημα την παραμονή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τα ΕΚΑΜ μπήκαν στο κελί του Κ. Γιατζόγλου για να τον μεταφέρουν με αποτέλεσμα κρατούμενοι να αντιδράσουν φωνάζοντας συνθήματα, ενώ επισημαίνουν πλέον η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί.
-------------------------------------
Πηγή: ant1news.gr 
-------------------------------------