Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

ΔΤ- Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΝΝΙΑ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

«Ενισχύεται η πυροπροστασία στα νησιά της περιφέρειας του Πειραιά».

«Στην ενίσχυση των πυροσβεστικών κλιμακίων στα νησιά της περιφέρειας του Πειραιά  προχωρά η κυβέρνηση, με σαφείς σχετικές εντολές προς τη νέα ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, η οποία αναδείχθηκε πρόσφατα, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ».  Αυτό δήλωσε η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά, η οποία τη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου, επισκέφθηκε το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου συναντήθηκε με τον νέο αρχηγό, Σωτήρη Τερζούδη και τον νέο υπαρχηγό, Βασίλη Ματθαιόπουλο.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ευρύτερη Περιφέρεια Πειραιά και περισσότερο στα νησιά που το καλοκαίρι επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Σύμφωνα με την κ. Γεννιά, η νέα ηγεσία του ΠΣ είναι αποφασισμένη να ενισχύσει την επιχειρησιακή ικανότητα του Σώματος και να αναβαθμίσει την παρουσία του στα νησιά αυτά.

«Οι εντολές του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, είναι σαφείς και τόσο ο κ. Τερζούδης, όσο και ο κ. Ματθαιόπουλος, έχουν δώσει δείγματα γραφής στην πρώτη γραμμή των πυροσβεστικών επιχειρήσεων, στον επιτυχή συντονισμό τους και στην αντιμετώπιση κρίσιμων συμβάντων», τόνισε η βουλευτής. 

Επισήμανε δε ότι «οι ενέργειες  της Πυροσβεστικής  δεν είναι αποτέλεσμα απειλών και πιέσεων αλλά αγαστής συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων φορέων, κάτι που ουδέποτε συνέβη με άλλες κυβερνήσεις στο παρελθόν, πολύ περισσότερο από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, η οποία, ακόμη και σε εποχές που δεν υπήρχε δημοσιονομική ασφυξία, ούτε φρόντισε να ανανεώσει το στόλο της αεροπυρόσβεσης, ούτε να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα».