Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Γεωργία Γεννιά - Επίσκεψη σε δήμους Τροιζηνίας - Μεθάνων και Πόρου

Η βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων επισκέφτηκε την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Οκτωβρίου τους δήμους Τροιζηνίας – Μεθάνων και Πόρου.

Την Παρασκευή συναντήθηκε στο Δημαρχείο Τροιζηνίας – Μεθάνων με τον Δήμαρχο κ. Καραγιάννη, τους Αντιδημάρχους και τους εκπροσώπους των κοινοτικών διαμερισμάτων, προκειμένου να ενημερωθεί για τα τοπικά προβλήματα.

Εν συνεχεία υπήρξε συνάντηση παρουσία της Δημοτικής αρχής με εκπροσώπους των μαθητών, των γονέων και των καθηγητών του ΕΠΑΛ Γαλατά, προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις στα προβλήματα που έχουν παρουσιασθεί. Σε αυτό το σημείο η βουλευτής μετέφερε την ενημέρωση που προηγουμένως είχε η ίδια λάβει από τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας κ. Μουμούρη και το Υπουργείο, τονίζοντας ότι κανένας τομέας δεν πρόκειται να καταργηθεί στο ΕΠΑΛ Γαλατά.
Δεσμεύτηκε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της θα συνεχίσει να διεκδικεί καλύτερες συνθήκες για τους κατοίκους, πάντα σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τις κοινωνικές ομάδες.





Το Σάββατο παρευρέθηκε στην  τελετή αποκαλυπτηρίων αναθηματικής πλάκας στην οικία του πρώτου Κυβερνήτη του Νέου Ελληνικού Κράτους Ιωάννη Καποδίστρια, σε ανάμνηση της επίδοσης των διαπιστευτηρίων του Ρώσου εκπροσώπου Μαρκ Βούλγαρη στον Έλληνα Κυβερνήτη στις 17 Σεπτεμβρίου 1828, η οποία σηματοδότησε την έναρξη των επίσημων σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Στην εκδήλωση, έδωσε το παρών ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, κ. Αλεξέι Μεσκόβ.

Εν συνεχεία μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Χατζηπέρο επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές. Η ένταση των ανέμων το προηγούμενο βράδυ ήταν πρωτοφανής, με αποτέλεσμα να προκληθούν πολλές ζημιές στα σκάφη στο λιμάνι του Πόρου,  στα θερμοκήπια και στις καλλιέργειες στην περιοχή του Κάμπου της Τροιζηνίας. Ήδη γίνεται καταγραφή των ζημιών και προσπάθεια αποζημίωσης των πληγέντων.






Τέλος, η βουλευτής θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο Πόρου κ. Δημητριάδη και τον Δήμαρχο Τροιζηνίας-Μεθάνων κ. Καραγιάννη για την άριστη συνεργασία.