Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές κατά των 14 αεροδρομίων

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σειρά προσφυγών που είχαν κατατεθεί κατά της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport/Slentel. 

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, το ΣτΕ δεν έκανε δεκτές τις αιτήσεις ακύρωσης της παραχώρησης των αεροδρομίων που είχαν καταθέσει ξεχωριστά αυτοδιοικητικοί και άλλοι φορείς. Ειδικότερα, οι δύο εκ των προσφυγών είχαν κατατεθεί από την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).

Αλλες δύο είχαν κατατεθεί από τον δήμο και άλλους φορείς των Χανίων και ακόμα δύο απο φορείς της Κέρκυρας αλλά και την εκεί περιφέρεια.

Κύκλοι της Fraport Greece, με τους οποίους επικοινώνησε η «Κ», για να σχολιάσουν την εξέλιξη αναφέρουν πως οι νομικές της υπηρεσίες ουδέποτε θορυβήθηκαν από τις εν λόγω προσφυγές και προσθέτουν πως η εταιρεία συνεχίζει άκοπα και με εντεινόμενους ρυθμούς την προετοιμασία για να παραλάβει τα αεροδρόμια και να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατόν τις επενδύσεις για την αναβάθμισή τους και την αύξηση της επιβατικής τους κίνησης αλλά και την προσφορά στους ξένους και Ελληνες επισκέπτες των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών.

Η Fraport δρομολογεί επίσης, όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, τη σύναψη νέων συμφωνιών με αεροπορικές εταιρείες και συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, αποσκοπώντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην αύξηση της συνολικής τουριστικής αγοράς.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες η Fraport παρουσίασε το master plan για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ολοκληρώνει με ταχύτατους ρυθμούς τα master plan και για τα υπόλοιπα.

Τα μεγαλύτερα εξ αυτών αναμένεται να παρουσιαστούν τον επόμενο μήνα και η συναλλαγή να κλείσει με την καταβολή 1,234 δισ. τον Νοέμβριο, ενώ απώτατη ημερομηνία παράδοσης και των 14 είναι τα τέλη Ιανουαρίου.
------------------------------------------------
Πηγή: Καθημερινή-Ηλίας Μπέλλος
------------------------------------------------