Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Πολύ συχνή η αλωπεκία στις γυναίκες

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει η αραίωση στις γυναίκες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος, Δρ Μαρία Λουκάτου, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου με αφορμή το 12ο Πανελλήνιο Δερματολογικό Συνέδριο, που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Και παρόλο που για τους άνδρες το φαινόμενο της αραίωσης είναι σχεδόν αποδεκτό, για τις γυναίκες δεν συμβαίνει το ίδιο.


Οι σχετικές έρευνες, δεν έχουν ρίξει ακόμη φως στις αιτίες του φαινομένου, ωστόσο ως πιθανές αιτίες θεωρούνται η διατροφή, οι ορμόνες ή διάφορα φάρμακα που μπορεί να λαμβάνουν οι γυναίκες.

Ως προς τις θεραπείες, εκτός από τα φάρμακα τοπικής εφαρμογής (τα οποία σημειωτέον δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία), μπορούν να χορηγηθούν βιταμίνες ή αντιανδρογόνα από το στόμα (τα δεύτερα με προσοχή). 

Βοηθητικά μπορεί να λειτουργήσει και η μεσοθεραπεία, αλλά και η αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP) στην πάσχουσα περιοχή. Τέλος, μία λύση, την οποία πλέον έχουν εκπαιδευτεί και εφαρμόζουν πολλοί δερματολόγοι στη χώρα μας, είναι η μεταμόσχευση μαλλιών. 

Η κυρία Λουκάτου επεσήμανε επίσης, ότι τα μαλλιά και τα νύχια μας μπορούν να αποτελέσουν "καθρέφτη" κάποιου άλλου προβλήματος υγείας στον οργανισμό. "Πολλές φορές, συστηματικά νοσήματα που μπορεί να απειλούν την υγεία και τη ζωή του ασθενούς, μπορεί να ξεκινήσουν με συμπτώματα στα μαλλιά και στα νύχια", υπογράμμισε η κ. Λουκάτου. 
----------------------------
Πηγή:   stogiatro.gr
----------------------------