Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Το σκάνδαλο ιδιωτικής κλινικής δεν θα παίξει στις ειδήσεις

Μια είδηση που δεν θα παίξει στα κανάλια, δεν θα μεταδοθεί από τα πρωινά ραδιόφωνα παρ' όλο που αφορά διασπάθιση δημόσιου χρήματος, ζημιές σε ασφαλιστικά ταμεία, ενώ ακόμα και για πιθανούς θανάτους και χαλασμένα ιατρικά μηχανήματα κάνουν λόγο πρώην ασθενείς και πρώην εργαζόμενοι της ιδιωτικής κλινικής.


Μια είδηση ενός μεγάλου ιατρικού σκανδάλου για την οποία είναι βέβαιο ότι δεν θα βγάλει ανακοίνωση ο πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης, ούτε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΥΝ Μιχάλης Γιανακός, ούτε θα μιλήσουν στους πολίτες -μέσα από τις φιλόξενες συχνότητες του ραδιοφώνου στις σχεδόν καθημερινές παρεμβάσεις τους- για τις επιπτώσεις του σκανδάλου στη δημόσια υγεία, στους συναδέλφους τους που εργάστηκαν εκεί και είναι απλήρωτοι και για την αφαίμαξη των ασφαλιστικών φορέων.

Αυτό είναι εξάλλου το σύμπτωμα της πάσχουσας μονόπλευρης και στρατευμένης ενημέρωσης.
Κι όμως, ένας από τους λόγους που το ΕΣΥ (του Αδ. Γεωργιάδη, του Μ. Βορίδη και πολλών προηγούμενων υπουργών Υγείας) δεν έχει σήμερα γάζες και υλικά είναι -πέρα από την οικονομική κρίση- η οικονομική του αφαίμαξη από ιδιωτικά  ή και δημόσια «ιδρύματα» («Αθήναιον», «Ερρίκος Ντυνάν», Ερυθρός Σταυρός), ανεξέλεγκτα διαγνωστικά κέντρα διαπλοκής και υπερτιμολόγησης και όλοι όσοι γιατροί ή ειδικοί ή σύμβουλοι κάλυπταν και καλύπτουν συνειδητά κάθε απάτη.

Πρώην ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος στο υπουργείο Υγείας επί συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, γιατρός στο επάγγελμα, εργαζόμενος επί χρόνια σε υψηλόμισθες θέσεις στη χρεοκοπημένη πλέον ιδιωτική κλινική του Παγκρατίου με την επωνυμία «Νέο Αθήναιον» είναι, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Εφ.Συν.», το πολιτικό πρόσωπο που συνδέεται άμεσα με τη σκανδαλώδη υπόθεση κατάρρευσης της κλινικής που χρωστά πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ σε περίπου 150 εργαζομένους της.

Πρόκειται για γνωστό πολιτικό που μετακινήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών στο υπουργείο Υγείας το 2014, ενώ παράλληλα διατήρησε τη θέση του ως επιστημονικός υπεύθυνος της κλινικής. Ο ίδιος από το 2009 έως το 2013 είχε διατελέσει διευθυντής στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της ίδιας κλινικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», στην Περιφέρεια Αττικής υπάρχει βεβαίωση καλής λειτουργίας της επιχείρησης από το 2013 με τριετή διάρκεια, η οποία λήγει στις 28.9.2016 χωρίς να υπάρχει καμία δηλωμένη αλλαγή στη στελέχωση της επιχείρησης, στην οποία ο έμπειρος πολιτικός διατήρησε όπως αποδεικνύεται -παρά το προφανές ασυμβίβαστο- τη θέση του.

Εξάλλου, σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων, συχνές ήταν την τελευταία τριετία οι επισκέψεις τόσο του συγκεκριμένου «πράσινου» πολιτικού όσο και άλλου γνωστού «γαλάζιου» πολιτικού προσώπου, γιατρού επίσης στο επάγγελμα, με προϋπηρεσία επίσης σε σημαντικές θέσεις στο υπουργείο Υγείας.
----------------------------------------------------------------
Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών -Άντα Ψαρρά
----------------------------------------------------------------