Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα τιμήθηκε η Προστάτιδα των Κυθήρων, Παναγία Μυρτιδιώτισσα.

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα όπως αρμόζει, με την συμμετοχή εκατοντάδων προσκυνητών από  τα Κύθηρα Αντικύθηρα και κάθε γωνιά της Ελλάδος που κατέφθασαν στο νησί, τιμήθηκε η Προστάτιδα των Κυθήρων, Παναγία Μυρτιδιώτισσα.

Το χρονικό του εορτασμού ξεκίνησε την παραμονή της εορτής στις 23 Σεπτεμβρίου το απόγευμα όπου στο χώρο του μοναστηρίου, τελέστηκε Μεγάλος Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσόνας κυρίου  Χαρίτονος και συγχοροστατούντων των παρισταμένων ιεραρχών. Ακολούθησε Ιερά αγρυπνία εις το Καθολικό της ευρέσεως της Εικόνας έως τις δύο το πρωί με πολλούς προσκυνητές.

 
Το πρωί ανήμερα της εορτής 24 Σεπτεμβρίου τελέστηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κυρίου Άνθιμου.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, πέριξ της Ιεράς Μονής υπό τους ήχους της μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας και της Φιλαρμονικής Ποταμού.
 
Στις 12:00 το μεσημέρι, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων εγκαινιάστηκε το μουσείο και η βιβλιοθήκη της Ιεράς Μονής, ένας χώρος που φιλοξενεί εκθέματα μεγάλης θρησκευτικής ιστορικής αξίας .
 
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρίσταντο  , οι πολιτικές και  στρατιωτικές αρχές του νησιού, από την γειτονική Κρήτη ο Δήμαρχος Κισσάμου κύριος Σταθάκης  και πάρα πολλοί κρητικοί, ο βουλευτής Α' Πειραιά και Νήσων της Νέας Δημοκρατίας κύριος Κατσαφάδος, αλλά και πολλοί Βατικιώτες από τα γειτονικά Βάτικα  και από την υπόλοιπη Λακωνία.
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Χρόνια Πολλά σε όλο τον κόσμο και ας μας έχει υπό την σκέπην της  η Παναγιά μας η Μυρτιδιώτισα!!
--------------------------
Πηγή: AdelinFM
--------------------------