Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Μια συνεχιζόμενη "Κοινή Λογική"

Στο δημοσίευμα μας  "ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ" ελάβαμε από την κ. Μουγγόλια την εξής απάντηση σε μια νέα προσπάθεια αφενός να υπάρξει νομιμοφάνεια για τα μέχρι τώρα προοδευτικά εκτελούμενα επί μία15ετία και αφετέρου στην αναζήτηση κάποιας προσέγγισης σε ένα κοινό πρόβλημα και σε εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις.  

Να υπενθυμίσω σε αυτό το σημείο ότι ο υπάρχων ΓΚΛ ακολουθεί τα μερικώς εφαρμοζόμενα στο λιμάνι του Πειραιά, Ελευσίνας και ενώ ακριβώς δίπλα στην Ελευσίνα στην Πάχη Μεγάρων άλλαξαν οριστικά οι κανονισμοί και εφαρμόστηκε η επιθυμία της τοπικής αρχής και των κατοίκων, σε μια περιοχή Natura και εξαρτώμενη κατά μεγάλο ποσοστό από τουρισμό μαζί με τις γειτνιάζουσες περιοχές, εξακολουθεί να ακολουθείται η νομοθεσία κατά το δοκούν και δίνει το δικαίωμα των οιωνδήποτε να εκμεταλεύονται τον ΓΚΛ και να αναδεικνύουν θέματα και υπερασπιστικά νέφη προκειμένου να καλυφθεί η πραγματικότητα, όσο θλιβερή και εάν είναι.


Γράφει λοιπόν η κ. Μουγγόλια:

Κύριε Λαμπρινίδη,

Κατ’ αρχήν αν όντως ή ιστοσελίδα lakonia δεν σας ανήκει σαφώς και ζητώ από το διαχειριστή της να ανακαλέσει και όχι από εσάς.

Στα υπόλοιπα τώρα ουδέποτε μίλησα για συσκευασμένα λιπαντικά αντιθέτως τα λιπαντικά που μεταφέρονται απο τις λάντζες της περιοχής μας μεταφέρονται με πιστοποιημένες από τις αρμόδιες υπηρεσίες δεξαμενές και μέχρι σήμερα ουδέποτε έχει προκύψει πρόβλημα.
Για το λόγο αυτό ακούστε καλύτερα το απόσπασμα και μην ισχυρίζεστε πράγματα που δεν είπα. και επειδή είπα πως ότι λέω θα το αποδεικνύω θα σας αποστείλω βεβαίωση των αρμοδίων υπηρεσιών, σχετικά με τη νομοθεσία που αναφέρατε.

Μάλλον εσείς επινοείτε ανύπαρκτους νόμους, Διαβάστε το ΓΚΛ 17 και θα διαπιστώσετε ότι ορίζει ότι οι λεμβουχικές εργασίες εκτελούνται σε αγκυροβολημένα, παροπλισμένα και άλλα πλοία όχι όμως εν πλω.

Αναφορικά με το τι εργασίες εκτελούνται στην περιοχή προφανώς από την Αθήνα που βρίσκεστε είναι αδύνατο να το διαπιστωσετε αλλά αν διαβάσετε καλύτερα το σχέδιο ειδικού κανονισμού θα διαπιστώσετε πως μόνο όσα αναφέρω ορίζονται και τίποτα παραπάνω.

Τα συνεργεία δυτών που αναφέρετε σας εξήγησα πως κάνουν καταδυτικές εργασίες αλλά όχι υφαλοκαθαρισμούς.

Όσο για τις ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες θα μου δώσετε το χρονικό περιθώριο να σας αποστείλω το ΦΕΚ που τις επιτρέπει απλά αυτή τη στιγμή τα μέσα τεχνολογίας που διαθέτω δεν μου το επιτρέπουν.

Θα ήθελα ακόμα να ρωτήσω πως γνωρίζετε το πόρισμα του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ  και το χρησιμοποιείτε αφού πουθενά ακόμα δεν έχει κοινοποιηθεί.

Αυτό και μόνο το θέτει υπό αμφισβήτηση. Ας κοινοποιηθεί πρώτα λοιπόν και τότε το συζητάμε.

Τα υπόλοιπα που αναφέρετε περί πυροβολισμών δε θα τα αφήσω ασχολίαστα.

Μήπως θα έπρεπε να ακολουθήσω και εγώ τη δική σας λογική περί συκοφαντικής δυσφήμισης;

Θα σας ζητήσω λοιπόν ευγενικά να υποδείξετε ποιος το έκανε εφόσον το αναφέρετε και να το καταθέσετε στον αρμόδιο εισαγγελέα αλλιώς οφείλετε δημόσια συγγνώμη.
Και τέλος επειδή ο επίλογος παρά τις αντιπαραθέσεις μου δίνει την εντύπωση πως θα μπορούσαμε να κάνουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο τίθεμαι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Θα φροντίσω σύντομα να σας αποστείλω όσα προανέφερα.

Στην δημοσίευση της κ. Μουγγόλια απαντήσα ως εξής:

Φυσικά και δεν μου ανήκει η ιστοσελίδα laconia.blogspot.gr.
Οι ιστοσελίδες μου είναι inout.gr, kithiraikanea.com, και kithiraikanea.blogspot.gr. Άρα όπως είδατε είσαστε τελείως λάθος, αλλά μάλλον η παιδεία σας δεν σας επιτρέπει να αναφέρετε την λέξη "με συγχωρείτε"....

Σχετικά με την μεταφορά λιπαντικών ανέφερα ότι καλό είναι να γίνονται με βαρέλια διότι πάντα η μεταφορά bulk ενέχει μεγαλύτερους κινδύνους.

Επίσης στις λεμβουχικές εργασίες σε κανένα άρθρο δεν αναφέρεται απαγόρευση προμηθειών εν πλω που είναι καθοδηγούμενος και υπάρχει ελευθεροεπικοινωνία.

Το τι πληροφορίες και από που έχει ένα μέσο ενημέρωσης νομίζω είναι περιττό να το αναφέρουμε. Όταν θα έλθει η ώρα του θα ανακοινωθεί από την αρμόδια αρχή και θα παρακαλέσω πάλι να ανακαλέσετε τα περί αμφισβήτησης αν και για εσάς είπαμε η συγνώμη είναι άγνωστη.

Σχετικά με τους πυροβολισμούς αναφέρθηκα στο περιστατικό του σταθμου του κ. Κοντραφούρη χωρίς να προσδιορίσω κανέναν καθόσον ακόμη υστερα από χρόνια δεν έχει βρεθεί από τις αρμόδιες αρχές ο υπεύθυνος και δεν απευθύνεται σε κανέναν παρά μόνον σαν αναφορά περί της γενικής κατάστασης που επικρατεί.

Απλά η διαμαρτυρία σας μου θυμίζει την παροιμία "όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται".

Τέλος όποτε θέλετε αφού πρώτα μου εξηγήσετε τι ακριβώς γνώσεις-σπουδές έχετε για το θέμα είμαι διαθέσιμος για δημόσιο διάλογο. Διότι όπως είπα σε όλα τα προβλήματα βρίσκεται λύση εφόσον συζητούνται αλλά συζητούνται σοβαρά και όχι με σκιές και εκ πρωϊμίου προθέσεις από την κάθε πλευρά.
--------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
--------------------------------------