Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΡΑΒΑ, ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΨΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μέσα στα πλαίσια ενίσχυσης των αδελφικών δεσμών με περιοχές της Ελλάδας, ο Δήμος Καραβά φιλοξενεί την περίοδο 26-30 Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία από τους αδελφοποιημένους Δήμους Κυθήρων και Λειψών. Στην αντιπροσωπεία θα συμμετέχουν οι Δήμαρχοι Κυθήρων και Λειψών, κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης και Φώτης Μάγγος αντίστοιχα καθώς και μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων των δύο Δήμων.

Στο πρόγραμμα φιλοξενίας της αποστολής έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, στον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων καθώς και ξενάγηση σε διάφορα ιστορικά μέρη της Κύπρου. Επίσης η αντιπροσωπεία θα παραστεί στην παραδοσιακή πολιτιστική εκδήλωση της κωμόπολης Καραβά, «Ο Χορός του Λεμονιού» που διοργανώνει το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς» το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 στον πολύχωρο “Pavilion” στη Λευκωσία. Δηλώσεις για κρατήσεις στην εκδήλωση του Χορού του λεμονιού γίνονται στο τηλ 22516937. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καραβα.




Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, ο Δήμος Καραβά θα διοργανώσει μνημόσυνο πεσόντων της Τουρκικής εισβολής και αποθανόντων στην προσφυγιά Καραβιωτών καθώς επίσης δωρητών, Δημάρχων, δημοτικών συμβούλων και κοινοταρχών. Το μνημόσυνο θα πραγματοποιηθεί στην εκκλησία Παναγίας Ευαγγελίστριας στην Παλλουριώτισσα και σε αυτό θα προστεί ο Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος. 

Στη συνέχεια, στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, η ώρα 10.30πμ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην οποία θα τιμηθούν πέντε αποβιώσαντα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά που υπηρέτησαν από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου μετά το 1974. Θα τιμηθούν για την προσφορά τους οι, Δημήτρης Κοζάκος, Σάββας Μαύρος, Κώστας Μυλωνάς, Γεώργιος Μαούρης και Κώστας Νεοφύτου. Όλοι οι Δημότες Καραβά προσκαλούνται να παρευρεθούν στην εκδήλωση καθώς και στο μνημόσυνο.




Έχει επίσης προγραμματιστεί κοινή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά μαζί με τα μέλη της αντιπροσωπείας από τους Δήμους Κυθήρων και Λειψών με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και εισηγήσεων για ενδυνάμωση των αδελφικών δεσμών και την καταγραφή κοινών θεμάτων, πολιτιστικών, εθνικών, κοινωνικών και άλλων για τα οποία υπάρχει καλή προοπτική συνεργασίας μέσα από ένα κοινό ορίζοντα δράσης και δημιουργικής προσφοράς.