Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Τσίπρας σε Νταβούτογλου: 'Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους'

Αναφορά στα "επικίνδυνα παιχνίδια" της Τουρκίας στο Αιγαίο, έκανε ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής. Απευθυνόμενος στον Νταβούτογλου, αναφέρθηκε στις παραβιάσεις, αλλά και στην υπεύθυνη στάση των Ελλήνων πιλότων

Στον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, απευθύνθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό και δεν μάσησε τα λόγια του για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο.

"Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσοι οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους", είπε με νόημα ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην τακτική των Τούρκων, αλλά και την υποκριτική τους στάση.

"Είναι ανόητο και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο. Ξοδεύουμε δις για εξοπλισμούς. Εσείς για να παραβιάζετε, εμείς για να σας αναχαιτίζουμε. Έχουμε τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα στον αέρα και από κάτω δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τους διακινητές που πνίγουν αθώους ανθρώπους στο Αιγαίο", πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός είχε θερμή συνομιλία με τον Αντόνιο Κόστα τον πρωθυπουργό της πορτογαλικής κυβέρνησης Σοσιαλιστών-Αριστεράς, που συμμετείχε πρώτη φορά σε Σύνοδο. Μίλησε επίσης με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και του μετέφερε την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού για το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.
---------------------------
Πηγή:  news247.gr
---------------------------