Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Χελώνες Καρέτα-Καρέτα στις παραλίες των Βατίκων.

Από την Νεάπολη μέχρι την Πούντα παρατηρείται μια κινητοποίηση μιας και διαπιστώθηκε ότι τις μέρες αυτές ξεπροβάλλουν τα πρώτα χελωνάκια.

Αναγνώστες μας καταγγέλουν την αδιαφορία των αρμοδίων και μάλιστα όταν λουόμενοι αναφέρουν ότι ανάμεσα από τα πόδια τους ξεπροβάλλουν χελωνάκια ακόμα και στην παραλία της Νεάπολης κάτω από τα ξενοδοχεία. 


Απο το πρωί παρακολουθούμε την αγωνιώδη προσπάθεια του συλλόγου "Τουλίπα Γουλιμή "και κατοίκων να κάνουν εκκλήσεις προς όλους για να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.
Να αναφέρουμε δε ότι μιλάνε για την μη πρόβλεψη από την μεριά του δήμου για την προστασία της όταν μάλιστα χρησιμοποιούνται και μηχανήματα βαρέου τύπου (μπουλντόζες) για το στρώσιμο της παραλίας.

Οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να κατανοήσουν ότι μέσα στις υποχρεώσεις τους πέραν των άλλων είναι η μέριμνα και η προστασία αυτού θαλάσιου είδους που επιλέγει τις παραλίες των Βατίκων να γεννήσει τα αυγά του.

Η μεγαλύτερη περιοχή κατά μήκος της θάλασσας των Βατίκων είναι χαρακτηρισμένη NATURA, κάποτε θα πρέπει να μάθουμε να το σεβόμαστε και να το προστατεύουμε.

Είδαμε τις προηγούμενες μέρες τις τροχοβίλες να κάνουν σβούρες δίπλα στη λιμνοθάλασσα Στρογγύλη, να παρκάρουν στην κυριολεξία πάνω στην παραλία και ενώ φωνάζουν κάποιοι φορείς οι αρμόδιοι στρουθοκαμιλίζουν.
----------------------------
Συμβαίνει Τώρα
----------------------------