Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

 Τελική Περιόδος Αιτήσεων Συμμετοχής για το 11ο Διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νέων Επιστημόνων

Το Θερινό Διεπιστημονικό Πρόγραμμα Κατάρτισης Νέων Επιστημόνων του Παντείου Πανεπιστημίου έκλεισε 11 χρόνια παρουσίας στα Κύθηρα. 

Μέσα στα χρόνια αυτά δεκάδες νέοι επιστήμονες μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου επισκέφθηκαν το νησί μας και παρακολούθησαν το πρόγραμμα στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Πελαγίας. 

Η ιδέα ξεκίνησε το 2004-5 μέσα από μια πρότασή μου προς τον τότε υπεύθυνο Καθηγητή της Β΄ Έδρας Jean Monnet του Παντείου και νυν Πρύτανη κ. Γρηγόρη Τσάλτα. 

Η πρόταση υλοποιήθηκε άμεσα και πλέον αποτελεί θεσμό.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους επιστήμονες, τους διδάκτορες του Παντείου, τους Σταύρο Μαυρογένη, Τηλέμαχο Μπουρτζή και τα άλλα παιδιά που έστερξαν και κοπίασαν για το αποτέλεσμα αυτό και φυσικά στην κυθηραϊκή κοινωνία που το αγκάλιασε. 

Μια σοβαρή επιστημονική προοπτική που ανοίγεται για το νησί μας, ένα νησί που έχει μακρά παράδοση στην επιστήμη, τα γράμματα και τις τέχνες.
--------------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης
-------------------------------------- 

Τελική Περιόδος Αιτήσεων Συμμετοχής για το 11ο Διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νέων Επιστημόνων
Η Διοικούσα Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης σας ανακοινώνει ότι η τελική χρονική περίοδος των αιτήσεων για το 11ο Διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νέων Επιστημόνων με τίτλο "Κλιματική Αλλαγή, Ενεργειακή Ασφάλεια και Θαλάσσιο Περιβάλλον" το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 28 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου 2015 στην Αγία Πελαγία Κυθήρων, παρατείνεται έως και την 7η Σεπτεμβρίου 2015.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη διεξαγωγή του Προγράμματος και τη διαδικασία συμμετοχής εδώ και στο σχετική σελίδα στο Facebook εδώ