Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Τα εγκαίνια του νέου δρόμου της παράκαμψης της Τρύπιας Πέτρας.

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισσάμου και Σελήνου  κ. Αμφιλόχιου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου, και   του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Κυθήρων και Αντικυθήρων, έγινε ο Αγιασμός και τα εγκαίνια του νέου δρόμου της παράκαμψης της Τρύπιας Πέτρας.





Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης συνεχάρει τον Μητροπολίτη και τον Δήμαρχο για την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου και ευχήθηκε να είναι ασφαλής και ποτέ να μην γίνει τροχαίο ατύχημα.  Ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ χαρακτήρισε τον νέο δρόμο, ως τον δρόμο των ονείρων μας, ευχαρίστησε τον Δήμο Κυθήρων και τον  Δήμαρχο,  γιατί με την προσπάθεια του το όνειρο έγινε πραγματικότητα,  ιδιαίτερα ευχαρίστησε   τον Αντιδήμαρχο Μιχάλη Πρωτοψάλτη και την οικογένεια του,  χωρίς την βοήθεια των οποίων, το έργο δεν θα είχε ολοκληρωθεί.




Ο Δήμαρχος στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του έργου, και τα άμεσα αποτελέσματα που είχε στην αύξηση των επισκεπτών στο νησί μας, δεκάδες πούλμαν επισκέπτονται το νησί μας με προσκυνητές για να προσκυνήσουν την Παναγία την Μυρτιδιώτισσα.

Ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για να γίνει το έργο, τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν στην πορεία κατασκευής του, την εύκολη πρόσβαση που έχουν πλέον οι προσκυνητές και σε Συνδιασμό με το έργο που έχει ξεκινήσει ο κ. Χατζηπλής, ζήτησε από τους παριστάμενους Ιεράρχες να βοηθήσουν ώστε η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα να γίνει Πανελλήνιο προσκύνημα οπως η Παναγία Τήνου και Παναγία Σουμελά.




Παραβρέθηκαν εκτός από τους Ιεράρχες Δήμαρχος  Θ. Κουκούλης, ο Βουλευτής Α' Πειραιά Κώστας Κατσαφάδος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαζαρος Βέζος, ο Αντιδήμαρχος Μ. Πρωτοψάλτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι   Σταυρός Βενέρης και Αδαμαντία Κορώνη, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Γυθείου Κώστας Γραφάκος, ο επιχειρηματίας Γιώργος Χατζηπλής, ο πρώην έπαρχος Μανώλης Κασιμάτης
---------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
---------------------------------------