Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Χαμός στα εγκαίνια Γιορτής Αγροτών στην Πιερία!

Χαμός στα εγκαίνια Γιορτής Αγροτών στην Πιερία!

Τα εγκαίνια της 11ης Έκθεσης Αγροτικών Προϊόντων & Αγροτικής Τεχνολογίας, στην Καρίτσα του Δήμου Δίου - Ολύμπου, λίγο έλειψαν να μετατραπούν σε αντιπαράθεση "τηλεοπτικών παραθύρων", όταν η Βουλευτής της Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κα. Λίτσα Αμανατίδου, είχε οξεία αντιπαράθεση με τους Βουλευτές Πιερίας της Ν.Δ., κ.κ. Γιώργο Κωνσταντόπουλο και Δημήτρη Χριστογιάννη, με αφορμή τη χρηματοδότηση των αγροτών. 
 Το ιστορικό των γεγονότων από την αρχή...
Την πλήρη αντίθεσή του, σε τυχόν φορολόγηση της αγροτικής γης, εξέφρασε ο δήμαρχος Δίου - Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, κατά την ομιλία του. 

«Λάθος» και «έγκλημα» χαρακτήρισε ο κ. Παπαθανασίου την τυχόν φορολόγηση των χωραφιών, απευθυνόμενος στους παρόντες βουλευτές, και τους εξήγησε το γιατί: 
«Εάν θα ρωτήσετε, τουλάχιστον στη δικιά μας περιοχή, όπου έχουν περισσότερο καλλιέργειες σταριού και καλαμποκιού, εάν μένουν καθαρό κέρδος 50 ευρώ ανά στρέμμα, θα είναι μεγάλη επιτυχία. Εάν όμως τα φορολογήσουμε αυτά τα χωράφια με τα ποσοστά τα οποία ακούστηκαν, τότε σε λιγότερο από δέκα χρόνια οι αγρότες θα είναι σαν να έχουν αγοράσει ξανά τα χωράφια τους». 

Ο δήμαρχος Δίου - Ολύμπου στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε, επίσης, και στα λάθη που έχουν γίνει τις προηγούμενες δεκαετίες, λάθη που στοίχισαν στην αγροτική ανάπτυξη.
Αναφέρθηκε όμως και στα λάθη που αφορούν στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε παραγωγική γη, η οποία έχει ακυρωθεί πλέον για αρκετά χρόνια, αλλά και σε άλλα λάθη που συμπλήρωσαν τα λάθη αυτά, δηλαδή με την εκ των υστέρων υπερφορολόγηση των φωτοβολταϊκών που εγκατέστησαν οι αγρότες.

Με τις απόψεις του κ. Παπαθανασίου συμφώνησαν - όπως πληροφορούμαστε - ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, αλλά και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, οι οποίοι επίσης αναφέρθηκαν σε προβλήματα της αγροτικής ανάπτυξης, τονίζοντας ότι, «η Περιφέρεια ασχολείται με αυτά και επιχειρεί να δίνει κάθε φορά τις δέουσες λύσεις». 

Οι κομματικές αντιπαραθέσεις...
Στη συνέχεια, το "λόγο πήραν", οι Βουλευτές Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Δημήτρης Χριστογιάννης και Λίτσα Αμανατίδου. 
Και οι τρεις αναφέρθηκαν σε αγροτικά ζητήματα και σε προοπτικές του αγροτικού τομέα. 
Οι δύο Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μίλησαν για ελπίδες, «που γεννιούνται από την ύπαιθρο», ενώ η Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., άσκησε, βασικά, κριτική στα λεγόμενά τους.
Ωστόσο, από ένα σημείο και μετά επιχειρήθηκε να μετατραπεί μια αγροτική γιορτή σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, με τέτοιον τρόπο μάλιστα, όπως ακριβώς συνηθίζεται στη Βουλή και στα "τηλεοπτικά παράθυρα"...

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής, κ. Δημήτρης Χριστογιάννης, κλείνοντας το λόγο του, αναφέρθηκε στην Παράταξή του, «που πάντοτε στήριζε τον αγροτικό κόσμο», ενώ στη συνέχεια, η Βουλευτής, κα. Λίτσα Αμανατίδου επιχείρησε να απαντήσει, τόσο στη φράση του κ. Κωνσταντόπουλου, ότι σήμερα το κράτος δεν έχει δυνατότητες να δώσει στους αγρότες χρήματα που έδινε στο παρελθόν, όσο και στη φράση του κ. Χριστογιάννη, για τη συμπαράσταση της Ν.Δ. προς τους αγρότες, αλλά όχι μόνο. 

Η κα. Αμανατίδου έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για «ανατροπή» της Κυβέρνησης και της κυβερνητικής πολιτικής, χαρακτηρίζοντάς τη, «σκληρή και αντιλαϊκή», ενώ μετά προσπάθησε να δικαιολογηθεί για την κριτική της, εν μέσω Γιορτής, λέγοντας: «Δεν κάνω, αυτή τη στιγμή, αντιπολίτευση!».

Στη συνέχεια, όμως, η κα. Αμανατίδου επανήλθε στον αντιπολιτευτικό της λόγο, μιλώντας για «εκλογές» που έρχονται, υποστηρίζοντας: «Όλα αυτά ανατρέπονται μέσα από τη δημοκρατία, με εκλογές». 

Τα "άκουσε" και η Αυτοδιοίκηση...
«Κύριε Περιφερειάρχα μη γελάτε!»
Μάλιστα, «μάλωσε» και τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, που γελούσε εκείνη την ώρα, λέγοντας: «Όλα αυτά ανατρέπονται με εκλογές, οι οποίες θα 'ρθουνε, οσονούπω, κύριε Περιφερειάρχα, που γελάτε, και τότε νομίζω θα πάρουν όλοι την απάντηση που τους αξίζει!».
Στη συνέχεια, ευτυχώς, το κλίμα άλλαξε και οι κομματικές αντιπαραθέσεις έδωσαν τη θέση τους σε τιμητικές διακρίσεις, που είχε προετοιμάσει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. 

Τις διακρίσεις απένειμαν ο Περιφερειάρχης, η Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος Δίου - Ολύμπου σε δύο μελισσοκόμους του Δ. Δίου - Ολύμπου.
Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν ο κ. Ιωάννης Τασιώνας, που κατάγεται από τον Άγιο Σπυρίδωνα Δ. Δίου - Ολύμπου, καθώς και ο κ. Γεώργιος Τάντος, που κατάγεται από τον Νέο Παντελεήμονα Δ. Δίου - Ολύμπου. 

Ακολούθως, την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν από κοινού, ο Περιφερειάρχης Κ.Μ., κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καρίτσας, Νίκος Πατρής. 
Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα περίπτερα της Έκθεσης. 

Τέλος, κόσμος, αυτοδιοικητικοί και πολιτικοί παρακολούθησαν χορευτικά συγκροτήματα με συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας και με τραγούδια από τον Θύμιο Γκογκίδη.
--------------------------
Πηγή: epoli.gr
--------------------------