Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Δελτίο Τύπου Περιφέρειας Αττικής: Απάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, σε δήλωση βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θ. Δρίτσα, για αγωγό Σαλαμίνας - Αίγινας



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Γραφείο Τύπου


Προς τους Συντάκτες Αυτοδιοίκησης


Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θ. Δρίτσα, αναφορικά με το έργο κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού Σαλαμίνας – Αίγινας, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Είναι πράγματι πρωτότυπος ο τρόπος με τον οποίο σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και τρεις φορές υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, κ. Θ. Δρίτσας το, υπό ένταξη στο ΠΕΠ Αττικής, έργο κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού Σαλαμίνας – Αίγινας.
Έργο που μετά από δεκαετίες αδράνειας και παλινωδιών όλων των εμπλεκομένων, σήμερα δρομολογείται οριστικά και φιλοδοξεί να επιλύσει άπαξ και διά παντός το πρόβλημα υδροδότησης του νησιού, ένα πρόβλημα χρονίζον και ακανθώδες, όπως και ο ίδιος εξάλλου παραδέχεται.
Ο κ. Δρίτσας χρησιμοποιεί την αρχαία μέθοδο της... λεκανομαντείας, προκειμένου να απαξιώσει την τεράστια προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής να επιλύσει οριστικά το πανάρχαιο πρόβλημα της υδροδότησης της Αίγινας.
1. Θεωρεί ότι το 2014 η Περιφέρεια Αττικής θα έχει άλλον Περιφερειάρχη. Προφανώς έχει αποφασίσει ποιοί θα είναι οι υποψήφιοι, έχει διενεργήσει τις αντίστοιχες δημοσκοπήσεις, έχει κάνει τις εκλογές και έχει βγάλει και το νικητή.
2. Θεωρεί επίσης βέβαιο ότι το 2014 θα είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, προσδοκία απολύτως σεβαστή, πλην όμως θεωρεί ότι απέναντί της θα έχει το σημερινό Περιφερειάρχη, για τον οποίο όμως έχει προεξοφλήσει τη μη επανεκλογή του...
3. Ο κ. Δρίτσας αν και θεωρεί εαυτόν ως αυτοδιοικητικό παράγοντα συγχέει την κεντρική διοίκηση και την κυβέρνηση με την Αιρετή Περιφέρεια. Βάζει και τις δυο στο ίδιο τσουβάλι αναιρώντας τις πολιτικές θέσεις του κόμματός του.
Εμείς, ως αιρετή Περιφέρεια Αττικής, τολμήσαμε να ασχοληθούμε με ένα πρόβλημα το οποίο, για δεκαετίες, όλοι έκαναν πως δεν έβλεπαν.
Και είναι εκτός της κοινής λογικής το να αντιτίθεται κανείς στην εκτέλεση ενός έργου υποδομής ευρείας κλίμακας, το οποίο όχι μόνο θα συνδράμει στην ανακούφιση των κατοίκων και των παραθεριστών της Αίγινας - που δεν είναι η Μύκονος των διασήμων - αλλά θα αποτελέσει και καταλύτη για την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης σε έναν προορισμό, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα.
Σήμερα, έχοντας προχωρήσει ταχύτατα, βρισκόμαστε στο στάδιο σύναψης της Προγραμματικής Σύμβασης, αφού μόλις πρόσφατα το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τη συμπληρωματική σύμβαση για την εκπόνηση των τευχών δημοπράτησης, χωρίς τα οποία, δεν μπορεί να ενταχθεί το έργο.
Ενδεχόμενες μελλοντικές αλλαγές ή τροποποιήσεις των δεδομένων ή των παραμέτρων του έργου, θα αντιμετωπισθούν επιτυχώς αν και όταν αυτές προκύψουν.
Θέλω επίσης να τονίσω ότι δεν μπορώ παρά να εκπλαγώ με το ερώτημα περί σύνδεσης ή μη του επιτελούμενου σήμερα από τις Υπηρεσίες μας έργου, το οποίο αφορά την κατασκευή του βορείου τμήματος του εξωτερικού δικτύου του νησιού.
Όλοι οι όψιμοι αγωνιούντες μπορούν να είναι ήσυχοι ότι το έργο εκτελείται άρτια και με ταχύτητα, θα περατωθεί εντός της τρέχουσας διαχειριστικής περιόδου και θα έχει δημιουργήσει όλες τις απαιτούμενες πρόδρομες υποδομές για να υποδεχθεί και να συνδεθεί με τον υποθαλάσσιο αγωγό.
Κλείνοντας, θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι η Περιφέρεια Αττικής μέχρι να λυθεί οριστικά το πρόβλημα δεν θα σταματήσει να συνδράμει οικονομικά την υδροδότηση του νησιού με υδροφόρα πλοία, εγχείρημα για το οποίο την πενταετία 2009 - 2013 έχουν ξοδευτεί περίπου 7,31 εκ € και έχουν προβλεφθεί επιπλέον πιστώσεις 3,84 εκ € για το τρέχον έτος».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ.: 213-2063501, 504, 807, Fax: 210-6993110 Ε-mail: pressoffice@patt.gov.gr