Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Η Κυθηραϊκκή Αδελφότητα τιμά τον Γιώργο Λευθέρη

Μια πολύ όμορφη και συγκινητική εκδήλωση, οργάνωσε η "ΚυθηραΙκή Αδελφότητα Πειραιά-Αθήνας" την Τετάρτη 3/4/13 το απόγευμα, στην αίθουσα της στον Πειραιά, Ναυαρίνου 7.




Η Αδελφότητα τίμησε  τον Γιώργο Λευθέρη για το κοινωνικό και λογοτεχνικό του έργο. Σε αυτή την πολύ καλά οργανωμένη εκδήλωση, το ακροατήριο καθηλώθηκεκυριολεκτικάκαι άκουσε τους ομιλητές που όλοι τους μίλησαν από το περίσευμα της καρδιάς τους για τον Γιώργο Λευθέρη.

Πρώτος  ο οικοδεσπότης Πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Βρεττός Κυπριώτης, καλωσόρισε τον Γιώργο Λευθέρη και τον κόσμο που ήλθε να τον τιμήσει και έδωσε τον λόγο σε αυτούς που είχαν προγραμματισθεί να μιλήσουν, στον Γ.Κασιμάτη-Δρυμωνιάτη, στην φιλόλογο Κατερίνα ΜΑριάτου, στον ιατρό Κοσμά Μεγαλοκονόμο, που μίλησαν για το λογοτεχνικό του έργο και στον Μανώλη Καλλίγερο που μίλησε για την κοινωνική του προσφορά.





Ποιήματα από το λογοτεχνικό έργο του Γιώργου Λευθέρη απήγγειλε με επιτυχία η Μαρία Κωννου Καλλιγέρου. Επίσης ακούσθηκαν τραγούδια με στίχους του Γιώργου Λευθέρη, που την μουσική έγραψε ο Παναγιώτης Γεωργίου Λευθέρης.

Εκτός προγράμματος μίλησαν ο καθηγητής κ. Γιώργος ΚΑσιμάτης, ο Πρόεδρος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών κ. Γιώργος καρύδης και ο δικηγόρος κ. Κώστας Καλλίγερος, ο οποίος μίλησε για την μεγάλη ηθική και χρηματική συμπαράσταση του Γιώργου Λευθέρη, τότε που απειλούνταν τα όσια και τα ιερά του Νησιού μας.





Τελευταίος μίλησε ο τιμώμενος, ο οποίος ευχαρίστησε τους εμπνευστές και οργανωτές της εκδήλωσης, ευχαρίστησε τους ομιλητές και τον κόσμο που ήλθε να τον τιμήσει και πολύ σεμνά κατέληξε: "Δεν έκανα τίποτε σπουδαίο. Έκανα αυτό που χρωστούσα στην Πατρίδα μου."

Προβλήθηκε βίντεο με στιγμιότυπα από την οικογενειακή και επαγγελματική ζωή του Γιώργου Λευθέρη και προσφέρθηκαν αναψυκτικά και γλυκά που με πολύ αγάπη ετοίμασε η σύζυγος του τιμωμένου κ. Άννα Λευθέρη.



Την εκδήλωση τίμησαν όλοι οι Πρόεδροι των Κυθηραϊκών Σωματείων της Αθήνας, εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Τριφυλλείου Ιδρύματος και ο Πρόεδρος του Κυθηραϊκού ΣΥνδέσμου Κυθήρων κ. Μανώλης Χάρος.
----------------------------------------
Βασίλης Σταύρου ιερέως Χάρος
----------------------------------------