Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Επιστημονική Ημερίδα στα Κύθηρα

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου στη Χώρα στις 25/9/2010 το απόγευμα, επιστημονική Ημερίδα με θέμα : "Ιστορία και Πολιτισμός στα Κύθηρα και στην Κυθηραϊκή Διασπορά".

Η Ημερίδα οργανώθηκε από τον Δήμο Κυθήρων και από την "Εταιρεία Θεωρίας, Έρευνας και Διδακτικής της Ιστορίας".

Είναι περιττό να τονίσουμε, ότι ο καθηγητής κ. Γεώργιος Ν. Λεοντσίνης, είναι αυτός που κινεί τα νήματα και πραγματοποιούνται αυτές οι Ημερίδες και τα Συνέδρια, που ανεβάζουν το πολιτιστικό μας επίπεδο.

Ο κ. Λεοντσίνης μίλησε πρώτος και ακολούθησαν άλλες πέντε εισηγήσεις. Στην ουσία έγινε ένας ενδιαφέρον απολογισμός και αξιολόγηση συνεδριακού - εκδοτικού ἐργου επιστημονικών ερευνών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων μιάς δεκαετίας {2000-2010}.




Στην έναρξη της Ημερίδας απηύθηναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Κουκούλης Θ., ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Σουρίδων Σ., ο πρόεδρος του Ομίλου Κυθηρίων Πανεπιστημιακών κ. Λευθέρης Βασίλης και ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Αλαβάνος Αλέκος, ο οποίος βρέθηκε στα Κύθηρα και παρακολούθησε την Ημερίδα, όσο του επέτρεπαν οι
υποχρεώσεις του.


 Στα πλαίσια της Ημερίδας, τιμήθηκε ο καθηγητής των Μαθηματικών του Λυκείου Κυθήρων κ. Πολυχρονάκος Θύμιος για την προσφορά του στην εκπαίδευση.


Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Ημερίδας, προβλήθηκε το ντοκυμαντέρ "Κύθηρα : Μύθος, Ιστορία και πραγματικότητα" το οποίο είχε γυριστεί πριν λίγα χρόνια με πρωτοβουλία του Δήμου Κυθήρων και το οποίο προβάλλει την ιστορία και όλα τα αξιοθέατα του νησιού μας.
---------------------------------------------
Βασίλης Σταύρου ιερέως Χάρος
--------------------------------------------