Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Παναγιώτη Πρωτοψάλτη

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, Κυθήριοι και Αντικυθήριοι,

Μετά από πολύ σκέψη, με απόλυτο αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητας ανακοινώνω σήμερα την συμμετοχή μου, στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου. Στόχος και επιδίωξη δική μου και των συνεργατών μου, να έχουμε ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση των συνθηκών εκείνων που θα οδηγήσουν τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα σε πραγματική ανάπτυξη.

Η τρόπος διοίκησης της παρούσας δημοτικής αρχής των Κυθήρων , με κύρια χαρακτηριστικά την κοντόφθαλμη συναλλαγή και την αδιαφάνεια, τον πειραματισμό και την προχειρότητα έχει οδηγήσει τον τόπο σε μια επικίνδυνη στασιμότητα και όλο και περισσότερους συμπολίτες μας ιδιαίτερα τους νέους σε απορριπτική και απαξιωτική στάση απέναντι στα κοινά.

Χρειάζεται ριζική αλλαγή τόσο στον τρόπο λειτουργίας όσο και στη στρατηγική του διευρυμένου Δήμου μας . Αλλαγή αναγκαία λόγω των νέων δομών, που υποχρεωτικά θα πρέπει να δημιουργηθούν με την τελευταία αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση “Καλλικράτης”, σε συνδυασμό με τις συνθήκες που διαμορφώνονται από την δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας. Τα δύο νησιά μας Κύθηρα και Αντικύθηρα αντιμετωπίζουν μια μεγάλη πρόκληση που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με την ανάλογη σοβαρότητα.

Η δυναμική σύνθεση του συνδυασμού μας , χωρίς κομματικά χρώματα, με την μακρόχρονη εμπειρία των παλαιότερων στελεχών και τον ενθουσιασμό και τις φρέσκιες ιδέες των πιο νέων μελών του, μπορεί και θέλει να βγάλει τον τόπο από το τέλμα που βρίσκεται σήμερα και να τον οδηγήσει σε δρόμους πραγματικής ευημερίας.

Είμαστε αυτοί, που μπορούμε να επιδιώξουμε την ουσιαστική αλλαγή στο Δήμο, που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος, να την υποσχεθούμε και να την υλοποιήσουμε. Είμαστε αυτοί, που πιστεύουμε στον ουσιαστικό διάλογο και τον επιδιώκουμε χωρίς να αποκλείουμε κανέναν, γιατί έτσι θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αδιαπραγμάτευτες αρχές μας, η διαφάνεια και η ίση μεταχείριση των δημοτών. Αρχές, που όλοι όσοι συμμετέχουμε στον παρόντα συνδυασμό, έχουμε υπηρετήσει για πολλά χρόνια.

Η δημοτική εξουσία που προτείνουμε βασίζεται στην αποτελεσματική στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου, στην ισότιμη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων, στη συνεργασία με φορείς και ιδρύματα , στην αξιοποίηση όλου του έμψυχου δυναμικού του τόπου.

Τα νησιά μας χρειάζονται μια άλλη μεταχείριση. Μπορώ, μαζί με τους άξιους συνεργάτες μου, να υποσχεθώ και να επιτύχω μια προοπτική προόδου, αξιοκρατίας, δημοκρατίας και διαφάνειας παντού. Σα λαός αξίζουμε, θέλουμε και μπορούμε “όλο και πιο μακρύτερα να ατενίζουμε όλο και πιο ψηλότερα να ανεβαίνουμε.”
Παναγιώτης Πρωτοψάλτης