Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Τροπολογία για την επίγεια εξυπηρέτηση αεροδρομίων

Από τους φορείς που είναι ήδη εγκεκριμένοι και δραστηριοποιούνται στα πέντε μεγάλα αεροδρόμια της χώρας θα παρέχεται για μεταβατική περίοδο ενός έτους, η επίγεια εξυπηρέτηση (handling) σε 34 αερολιμένες της χώρας που έχουν ετήσια κίνηση κάτω των 2 εκατ. επιβατών και 50.000 τόνων φορτίου, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Η ρύθμιση κρίνεται αναγκαία και κατεπείγουσα για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης προς τη χώρα μας, έως ότου δοθεί η δυνατότητα να ανατεθούν οι εν λόγω υπηρεσίες με διαγωνιστική διαδικασία.

Η χρονική διάρκεια της παροχής υπηρεσιών δεν μπορεί να υπερβεί τους 12 μήνες με δυνατότητα παράτασης για έξι μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι εταιρείες Goldair και Swissport, που παρέχουν επίγεια εξυπηρέτηση στους αερολιμένες των Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Κέρκυρας και Ρόδου και διεκδικούν την συμμετοχή τους σε 31 ακόμη περιφερειακούς αερολιμένες που είναι: Ακτίου, Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Αστυπάλαιας, Ικαρίας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καλαμάτας, Καλύμνου, Καρπάθου, Κάσου, Καστελόριζου, Καστοριάς, Κεφαλονιάς, Κοζάνης, Κυθήρων, Λέρου, Λήμνου, Μήλου, Μυκόνου, Μυτιλήνης, Νάξου, Ν. Αγχιάλου, Πάρου, Σάμου, Σαντορίνης, Σητείας, Σκιάθου, Σκύρου, Σύρου και Χίου.
---------------------------
Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
---------------------------