Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Αεροπορικές: Εντός της εβδομάδας οι ανάδοχοι για τις άγονες

Σε επανεξέταση του συνόλου των γραμμών που έχουν χαρακτηριστεί ως άγονες προχωρεί το υπουργείο Υποδομών

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας οι ανάδοχοι των 24 άγονων γραμμών, προκειμένου οι αεροπορικές εταιρείες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό να καταρτίσουν τα θερινά τους προγράμματα και να ολοκληρωθεί η ανακατανομή της πίτας των αεροπορικών μεταφορών στη χώρα μας.

Η συμμετοχή των εταιρειών, αλλά και οι προσφορές για πολλές από τις άγονες γραμμές, οι οποίες ήταν μηδενικές, οδηγούν το υπουργείο Υποδομών στην επανεξέταση του συνόλου των γραμμών που έχουν χαρακτηριστεί ως άγονες, με αποτέλεσμα πολλές από αυτές να πάψουν να επιδοτούνται από το κράτος την επόμενη διετία.

Τις προτάσεις τους στον διαγωνισμό έχουν καταθέσει όλες οι αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά. Ο διαγωνισμός έχει μειοδοτικό χαρακτήρα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε εννέα γραμμές τη χαμηλότερη προσφορά κατέθεσε η Olympic Air, σε αντίστοιχο αριθμό δρομολογίων έχει μειοδοτήσει η Athens Airways, σε δυο φαίνεται ότι αναδεικνύεται μειοδότης η Aegean Airlines και σε ένα η Skyexpress, ενώ σε δυο δρομολόγια έχουν μειοδοτήσει τρεις εταιρείες και σε ένα τέσσερις. Η Aegean Air-lines χθες, ανακοίνωσε ότι ήταν μειοδότης για 5 γραμμές με μηδενικό ζητούμενο τίμημα.


Μειοδότες
Οι μειοδότες για κάθε γραμμή έχουν ως εξής;

Αθήνα - Αστυπάλαια η Olympic Air με προσφορά 2,81 εκατ. ευρώ.

Αθήνα - Ικαρία η Athens Airways με μηδενική προσφορά.

Aθήνα - Λέρος η Olympic Air με 5,4 εκατ. ευρώ και Αθήνα- Μήλος με 6,17 εκατ. ευρώ.

Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Σάμος - Ρόδος η Athens Airways με προσφορά 2,5 εκατ. ευρώ.

Ρόδος- Κάρπαθος - Κάσος - Σητεία η Olympic Air με 7,91 εκατ. ευρώ.

Αλεξανδρούπολη - Σητεία η Athens Airways με προσφορά ύψους 535.406 ευρώ όπως και στη γραμμή Άκτιο - Σητεία με προσφορά 777.296 ευρώ.

Αθήνα - Κύθηρα μειοδότης η εταιρεία Athens Airways με μηδενική προσφορά.

Αθήνα - Νάξος η Olympic Air με προσφορά 2,54 εκατομμύρια ευρώ όπως και στο Αθήνα - Πάρος με προσφορά 7,21 εκατομμύρια ευρώ.

Αθήνα - Κάρπαθος και Αθήνα - Σκιάθος η Athens Airways, η οποία κατέθεσε μηδενικές προσφορές.

Αθήνα - Σητεία και Θεσσαλονίκη - Κέρκυρα η Aegean με επίσης μηδενική προσφορά.

Ρόδος - Κως - Λέρος - Αστυπάλαια η Olympic Air με προσφορά 2,11 εκατ. ευρώ, όπως και για το Αθήνα - Κάλυμνος με 1,88 εκατ. ευρώ.

Κέρκυρα - Άκτιο- Κεφαλλονιά- Ζάκυνθος η Sky Express με 1,35 εκατ. ευρώ.

Αθήνα - Σκύρος και Θεσσαλονίκη - Σκύρος η Athens Airways με 371.532 ευρώ και 341.986 ευρώ αντίστοιχα.

Ρόδος - Καστελόριζο η Olympic Air με προσφορά 2,88 εκατ. ευρώ.

Οι εταιρείες Aegean Airlines, Astra Airlines και Athens Airways κατέθεσαν μηδενικές προσφορές για τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη - Σάμος και Θεσσαλονίκη - Χίος, ενώ επίσης μηδενική προσφορά για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα έχουν καταθέσει Sky Express, Aegean Airlines, Astra Airlines και Athens Airways.

-----------------------
Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
-----------------------