Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Περιοδεία Καρύδη στα Κύθηρα

Tριήμερη περιοδεία στο νησί των Κυθήρων επ΄ ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Α΄Πειραιά και Νήσων, Δημήτρης Καρύδης όπου παραβρέθηκε στην παρέλαση και κατέθεσε στεφάνι με τη βουλευτική του ιδιότητα.

Στο τέλος της παρέλασης, αντιπροσωπεία μαθητών και δασκάλων, παρέδωσε στον κ. Καρύδη, ψήφισμα για την επαναλειτουργία της Βιβλιοθήκης του Λιβαδίου.

Ο Δημήτρης Καρύδης επισκέφθηκε τη Χώρα, τον Ποταμό, την Αγία Πελαγία, τον Αυλαίμονα, το Λιβάδι και τα Μυτάτα τα οποία είχαν πληγεί από σεισμό ενώ συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη στην οικία του όπου είχαν μια φιλική και γόνιμη συζήτηση.

Παράλληλα, ο κ. Καρύδης πραγματοποίησε συνάντηση με τον δήμαρχο, κ. Θεόδωρο Κουκούλη στο δημαρχείο όπου συζήτησαν όλα τα θέματα που απασχολούν το νησί.

Ο βουλευτής τόνισε ότι η κατασκευή του νοσοκομείου βρίσκεται στην τελική ευθεία υλοποίησης, και οι διακοπείσες εργασίες θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα, όπως δεσμεύτηκε η κυβέρνηση μετά από σχετική Ερώτηση που κατέθεσε ο ίδιος στη βουλή.

Τόνισε ότι το νοσοκομείο θα αποτελέσει έργο πνοής για τα Κύθηρα αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τα θέματα υγείας έτσι ώστε οι κάτοικοι να μην είναι αναγκασμένοι να ταξιδεύουν υπό δυσμενείς συνθήκες ως τον Πειραιά ή την Λακωνία.

Ο κ. Καρύδης συναντήθηκε με επαγγελματικούς φορείς και συνομίλησε για τα θέματα που τους απασχολούν. Από όλους τους φορείς, τονίστηκε το θέμα της επέκτασης του αεροδρομίου για να δέχεται πτήσεις-charters οι οποίες θα βοηθήσουν στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού, όπως και στις κακιές υπηρεσίες που προσφέρει η νέα αεροπορική εταιρία Athens Airways σχετικά με τα δρομολόγια, τις τιμές και τα αεροπλάνα που χρησιμοποιεί.

Στις συνομιλίες επισημάνθηκε η αναγκαιότητα στελέχωσης των ιατρείων του νοσοκομείου με προσωπικό καθώς και του ΙΚΑ , το οποίο αν και έχει νοικιάσει κτίριο εδώ και δύο χρόνια, δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού.

Σημαντική αναφορά έγινε στην αναγκαιότητα αναβάθμισης του δικτύου της ΔΕΗ αφού οι πολλαπλές διακοπές ρεύματος δημιουργούν σοβαρά προβλήματα.

Επίσης, συζητήθηκε η ανάγκη επαναλειτουργίας του camping του νησιού που παραμένει κλειστό τα δύο τελευταία χρόνια, καθώς και το θέμα εκσυχρονισμού του λιμανιού του Διακοφτίου.

Επαγγελματίες του τουρισμού έθεσαν στον κ. Καρύδη το θέμα της ενίσχυσης του κλάδου μέσα από το Ε.Σ.Π.Α. τον Αναπτυξιακό Νόμο για τον εκσυγχρονισμό των μονάδων και τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών.

Από τη μεριά τους οι μελισσοκόμοι, με τους οποίους υπήρξε κοινή παρέμβαση με τον βουλευτή πριν από λίγο καιρό στον Υφυπουργό Γεωργίας, έθεσαν για άλλη μια φορά το αίτημα του μη αποκλεισμού από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Όσον αφορά το σοβαρό θέμα της μεταφοράς των μαθητών και της εξόφλησης των οφειλών δύο σχολικών περιόδων προς τους επαγγελματίες, ο Δημήτρης Καρύδης μετά από επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας και τον αρμόδιο Αντινομάρχη κ. Τσιρίδη, μετέφερε στους ενδιαφερομένους, ότι οι οφειλές αυτές θα εξοφληθούν τμηματικά μετά το Πάσχα .

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συμμετείχε σε συνάντηση που διοργάνωσε στα γραφεία της η Τοπική Οργάνωση Κυθήρων του ΠΑΣΟΚ με μέλη, φίλους και πολίτες του νησιού, όπου έγινε διεξοδική συζήτηση για την γενικότερη πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας καθώς και την μάχη που δίνει η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για την οικονομική ανόρθωση και ανάπτυξη της πατρίδας μας.

Αναφερόμενος στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κύθηρα, ο κ. Καρύδης στιγμάτισε την κυβερνητική απραξία και αδιαφορία της προηγούμενης κυβέρνησης της Ν.Δ. επί 5,5 χρόνια.

Τέλος, ο βουλευτής τόνισε ότι η συνεργασία και η διαβούλευση θα είναι συνεχείς για αυτά τα θέματα, έτσι ώστε να δίνονται από κοινού λύσεις που θα διευκολύνουν τη ζωή στο νησί.

---------------------------------------------------------------
Πηγή: piraeuspress.gr-ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
---------------------------------------------------------------