Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Το καρναβάλι του Ποταμού

Σε πολλές γωνιές του κόσμου, αυτή την εποχή, οι ρυθμοί αλλάζουν, οι πόλεις στολίζονται με τα αποκριάτικά τους, οι κάτοικοι και επισκέπτες μεταμφιέζονται, φορούν μάσκες παίζουν χαρτοπόλεμο, χορεύουν, τραγουδούν και συμμετέχουν για μια ακόμη φορά στη γιορτή του Καρναβαλιού.

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται στις διάφορες πόλεις παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες μεταξύ τους ως προς τον τρόπο διεξαγωγής, τις παρελάσεις, τα παιχνίδια, τους διαγωνισμούς, τα άρματα. Κάθε τόπος όμως δίνει παράλληλα και το δικό του στίγμα με τις πολιτιστικές αποχρώσεις, τα διαφορετικά έθιμα, αλλά και την ιδιοσυγκρασία των κατοίκων.

Στο νησί μας οι απόκριες έχουνε πάντα το δικό τους χρώμα και πάντα ανέμελη και καλόκαρδη όψη. Και πάντα αποδεκνύουν ότι σε οιεδήποτε συνθήκες οι Κυθήριοι προτάσουν το χιούμορ και την ξένοιασιά σε όλα τα πιθανά προβλήματα και πάντα βλέπουν την ζωή από την χαρούμενη πλευρά.

Έτσι και εφέτος για μια ακόμη φορά διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία το καθιερωμένο πια "Καρναβάλι του Ποταμού", όπου κυριάρχησε το κέφι, το χιούμορ και η έξυπνη σάτυρα.

Όλα τα επίκαιρα θέματα βρήκαν μια θέση στην καρναβαλική παρέλαση και οι Κυθήριοι σατύρισαν για μιά ακόμη φορά τα γεγονότα της καθημερινής ζωής μας με ανεξάντλητη διάθεση χιούμορ και απόλυτης ευθυμίας.

Η εορτή του Αγίου Βαλεντίνου, το Χ-Factor, Οι ταμιακές μηχανές, Ο Αγρότης Μόνος, Το παραδοσιακό καφενείο αλλά και πολλά άλλα θέματα ήταν στο επίκεντρο της όμορφης αυτής σάτυρας.

Τέλος η παρέλαση του Κυθηραϊκού καρναβαλιού έκλεισε με το πάντοτε παραδοσιακό γαϊτανάκι και με πάρα πολύ κέφι.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε η παράδοση του καρναβαλιού να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια και πάντοτε το κέφι η χαρά και η ευθυμία να υπερνικούν κάθε πρόβλημα και κάθε δυσκολία της μίζερης καθημερινής ζωής.


Και του χρόνου με υγεία και χαρά.

Και Καλή Σαρακοστή σε όλους και όλες...
--------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
-------------------------