Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Η ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Έκλεισαν εφέτος 25 χρόνια αποκριάτικης επιθεώρησης στα Κύθηρα.

Την ιδέα είχε συλλαβει πριν 25 χρόνια ο γνωστός μετερεωλόγος του ΑΝΤΕΝΑ, Τάσος Αρνιακός, όταν υπηρετούσε στον Μετερεωλογικό Σταθμό Κυθήρων.


Και φέτος η παράσταση σημείωσε επιτυχία και η αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου στην Χώρα, γέμισε ασφυκτικά.

Παρουσιάστηκαν πολλές ιδέες που σατύρισαν επίκαιρα θέματα, όπως, οι ανεμογεννήτριες, το νέο νοσοκομείο Κυθήρων, το πολυθέσιο Δημοτικό Σχολείο, οι προσλήψεις στο Δημόσιο, οι καταγγελίες, το αεροδρόμιο και οι αλλαγές στην αερογραμμή των Κυθήρων, οι επικείμενες Δημοτικές εκλογές, η αλλαγή του τρόπου ζωής και της νοοτροπίας του Τσιριγώτη, κ.α.


Την μερίδα του λέοντος στην σάτυρα εισέπραξαν όπως πάντα οι Δημοτικοί Άρχοντες, οι οποίοι παρακολούθησαν και καταχειροκρότησαν την παράσταση.

Το πρόγραμμα παρουσίασαν με εξαιρετική επιτυχία, κατά γενική ομολογία, ο Τάκης Μαρσέλλος {Χαρδαβελάκι) και η Μαίρη Π. Κορωναίου.


Κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν όταν ανέβηκε στην σκηνή ο βετεράνος των επιθεωρήσεων της Τσικνοπέμπτης Ανδρέας Λουράντος - Κονταράτος, ο οποίος κατασυγκινημένος συνεχάρει το νέο αίμα για την επιτυχημένη παράσταση αλλά και για την προσπάθεια που καταβάλει ώστε να μην διακοπεί η συνέχεια.

Παρ' όλη την κρίση και την διάχυτη δυσθυμία της εποχής μας, φάνηκε ότι ο Τσιριγώτης δεν χάνει το χιούμορ του ούτε στα δύσκολα.
------------------------------------
Ανταπόκριση από τα Κύθηρα
------------------------------------