Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που οργάνωσε ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών, στην αίθουσα του Τριφυλλείου Ιδρύματος, το Σάββατο 23-1-2010.


Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος απηυθηνε ευχές στο Δ.Σ. και τα μέλη του Συνδέσμου, αλλά και προς τα άλλα Κυθηραϊκά σωματεία που εκπροσωπούντο στην εκδήλωση.


Συγκεκριμμένα προσήλθαν και ετίμησαν την εκδήλωση αυτή, ο Πρόεδρος του Τριφυλλείου ιδρύματος και του Κ.Ι.Π.Α. καθηγητής κ. Κασιμάτης Γεώργιος και μέλη του Δ.Σ. του Τριφυλλείου ιδρύματος. Επίσης ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κυθηραϊκών μελετών καθηγητής κ. Πετρόχειλος Νίκος, ο Πρόεδρος του ομίλου Κυθηρίων Πανεπιστημιακών καθηγητής κ. Λευθέρης Βασίλης καθ΄ως και ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Πειραιά κ. Κυπριώτης Βρετός.


Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος πρόσφερε πλούσιο μπουφέ σε όλους τους παρευρισκομένους με άφθονο κρασί που δημιούργησε μεγάλο κέφι και έτσι η εκδήλωση εξελίχθηκε σε μια επιτυχημένη και αξέχαστη βραδυά.


Το χορευτικό του Συνδέσμου χόρεψε τους τοπικούς μας χορούς και συμπαρέσυρε πολλούς στην πίστα. Η τριμελής ορχήστρα ικανοποίησε και τους πιο απαιτητικούς. Ξεκίνησε με τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα κααι στη συνέχεια μετά το κόψιμο της πίτας, έπαιξε παλιούς αλλά και μοντέρνους ρυθμούς για τα Τσιριγώτικα νιάτα, που έδωσαν το παρόν και ζωντάνεψαν την εκδήλωση.

Η λαχειοφόρος αγορά ήταν πλούσια χάρη στη γεναιόδωρη προσφορά της "Κ. Ράϊκος, Α.Ε" όπως φάνηκε στον κατάλογο των δώρων.

'Ολοι έφυγαν ευχαριστημένοι, φορτωμένοι με δώρα και ευχές.
-------------------------------------
Βασίλης Σταύρου ιερέως Χάρος
-------------------------------------