Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Τα δρομολόγια του Σαρωνικού στη Βουλή από τον Θ. Δρίτσα

Σύμφωνα με το από 31/10/2008 ΥΠΟΜΝΗΜΑ προς τον κ. Υπουργό Ε.Ν.Α.Ν.Π., το οποίο υπογράφουν ο Νομάρχης Πειραιά και οι Δήμαρχοι και Πρόεδροι Κοινοτήτων όλων των νησιών της Νομαρχίας Πειραιά, αλλά και σύμφωνα με πολλές αναλόγου περιεχομένου καταγγελίες βουλευτών, κομμάτων και κατοίκων, η κατάσταση με τα προβλήματα της ακτοπλοΐας στους νησιωτικούς και επαρχιακούς Δήμους και Κοινότητες της Νομαρχίας Πειραιά έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Ειδικότερα επισημαίνουν ότι «μέσα σε τέσσερα χρόνια οι αυξήσεις των ναύλων της ακτοπλοΐας από και προς τους νησιωτικούς και χερσαίους προορισμούς της Νομαρχίας Πειραιά αγγίζουν μέχρι και το 200%, ενώ μόνο τα τελευταία δύο χρόνια έχουν φτάσει σε ποσοστά από 30% έως και 50%» και ότι «η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των νησιών μας είναι ανεπαρκής και δυσχερέστατη, η ποιότητα και η ασφάλεια των θαλάσσιων μέσων προβληματική, η δε συχνότητα των δρομολογίων δεν καλύπτει ούτε υποτυπωδώς τις ανάγκες μετακίνησης των συμπολιτών μας».
Προειδοποιούν τέλος ότι «η κατάσταση στο χώρο της ακτοπλοΐας είναι όχι απλώς κρίσιμη αλλά εκρηκτική και η ανάγκη παρέμβασης της Πολιτείας καθίσταται επιτακτική. Ο πολίτης πρέπει να προστατευθεί. Και αυτό είναι ευθύνη και υποχρέωση εκ του Συντάγματος του Κράτους».

Με βάση τα παραπάνωΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός
1. Προτίθεται να αναγνωρίσει την οξύτητα των προβλημάτων, στον τομέα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών των νησιών και επαρχιών Νομαρχίας Πειραιά, την αποτυχία της μέχρι τώρα ακολουθούμενης πολιτικής και την ανάγκη ριζικής αναθεώρησης της;
2. Με ποια μέτρα σχεδιάζει - καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους αλλά και ιδιαίτερα τώρα τους κρίσιμους μήνες του επερχόμενου χειμώνα – να εξασφαλίσει την καθημερινή, απρόσκοπτη και με προσιτές τιμές ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Αργοσαρωνικού, όπως και των Μεθάνων, των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, με ασφαλή και σύγχρονα πλοία;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
---------------------------------------
Πηγή: Greek Shipping News
---------------------------------------