Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

«Ανακαλύπτοντας» τα Κύθηρα

Επτά «αχαρτογράφητα» νησιά τα οποία σίγουρα θα επισκεφθείτε πρώτοι από όλους σας τους γνωστούς, παρουσιάζει το Budget Travel σε ένα αφιέρωμα σε μικρά διαμάντια ανά τον κόσμο που περιμένουν να ανακαλυφθούν από υποψιασμένους ταξιδιώτες. Μεταξύ αυτών το περιοδικό συγκαταλέγει τα Κύθηρα όπου «κατοικούν παντού μυθικοί χαρακτήρες».



«Εδώ είναι τα νερά από όπου αναδύθηκε η Αφροδίτη. Πιο κει μπορείς να δεις τη σπηλιά που πιστεύεται ότι βρήκαν καταφύγιο η Ελένη και ο Πάρις», γράφει ο συντάκτης του άρθρου, σημειώνοντας ότι αν εξαιρέσει κανείς το διάστημα από τα μέσα Ιουλίου μέχρι τα τέλη Αυγούστου, το νησί είναι ένας ήσυχος τόπος με μεσαιωνικά χωριά, παλιούς μύλους, βυζαντινά ξωκλήσια και κυψέλες διαφόρων χρωμάτων. Μάλιστα το άρθρο μας ενημερώνει ότι το θυμαρίσιο μέλι του νησιού είναι τόσο δημοφιλές που η ετήσια παραγωγή εξαντλείται μέσα σε λίγες βδομάδες.

Αλλα «άγνωστα» νησιά είναι: το προστατευόμενο Σκόμερ στην Ουαλία με τους γεμάτους λειχήνες λόφους και τον εντυπωσιακό αριθμό πτηνών που φτιάχνουν εκεί τις φωλιές τους. Τα νησιά Κορν με το εξωτικό τοπίο στα ανοιχτά της Νικαράγουα, όπου ακόμη και σήμερα κατοικούν απόγονοι πειρατών.

Το νησί Ρότνεστ στα ανοιχτά της Αυστραλίας με πάνω από 60 παραλίες με λευκή άμμο και υφάλους κατάλληλους για υποβρύχιες εξερευνήσεις.

Το νησί Φακαράβα στη γαλλική Πολυνησία με το παραδεισένιο τοπίο, το νησί Σούμπα στην Ινδονησία με τη νότια ακτή του ιδανική για σέρφ, καθώς και το νησί Αμαντανί στο Περού, στη λίμνη Τιτικάκα.

Σ' αυτό το νησί δεν υπάρχουν αυτοκίνητα ούτε δρόμοι και οι κάτοικοι επιβιώνουν με όσα παράγουν οι ίδιοι, αποδεικνύοντας ότι κάποιος μπορεί να είναι ευτυχής χωρίς μεγάλα σπίτια και ακριβά αμάξια. ...............