Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Τα φαντάσματα και Τα βαμπίρ της Ακτοπλοϊας .......

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες μας χτες Δευτέρα ο δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης είχε έντονη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διευθυντή Θαλασσίων Συγκοινωνιών Αντιπλοίαρχο κ. Ρίγγα και του δήλωσε ότι η παραμονή του πλοίου στον Πειραιά μετά την άρση του απαγορευτικού συνιστά καταχρηστική ερμηνεία του Νόμου εκ μέρους της ΛΑΝΕ και του ΥΕΝ, ενώ επιφυλάχθηκε άμεσων νομικών ενεργειών.

Μάλιστα επιβεβαιώθηκε ότι ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου σήμερα ασχολήθηκε με το ζήτημα αυτό και επικοινωνήσε και ο ίδιος με το ΥΕΝ τονίζοντας ότι το ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ υποχρεούται να εκτελέσει το δρομολόγιο του από Πειραιά εφόσον λυθεί το απαγορευτικό, καθώς αυτό επιβάλει το πνεύμα και η ουσία της σύμβασης δημόσιας υπηρεσίας μεταξύ της ΛΑΝΕ και του Δημοσίου.

Το αποτέλεσμα φάνηκε άμεσα καθώς αύριο Τετάρτη θα εκτελεστεί το δρομολόγιο του πλοίου από τον Πειραιά και το πλοίο θα επανέλθει στα κανονικά του δρομολόγια από την Πέμπτη αναχωρώντας από Κίσσαμο προς Κύθηρα και Πειραιά.

Σημειώνεται ότι η μεταστροφή αυτή οφείλεται στην ισχυρή πίεση του Δήμου και προσωπικά του Δημάρχου καθώς ήταν βέβαιο ότι το πλοίο θα παρέμενε δεμένο στον Πειραιά μέχρι την Παρασκευή.

Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν συνεχή έγγραφα του Δήμου προς το ΥΕΝ σχετικά με τις διαρκείς ακυρώσεις δρομολογίων του πλοίου που συνέβησαν το τελευταίο εικοσαήμερο.

Σε αντίθεση με τις πρόσφατες ¨νουθενιστικές" συμβουλές μερικών που ισχυρίζονταν ότι "Δεν πρέπει να πιέζομε, τους πλοιοκτήτες-διαχειριστές, του πλοίου.... για να μην τους εξοργίζουμε και .... μας ...κόψουν το πλοίο", πρακτικές που ίσχυσαν στον πρόσφατο παρελθόν, η παρούσα Δημοτική αρχή εφάρμοσε το απόλυτα σωστό δηλαδή απαίτησε το δίκαιο του πολίτη - καταναλωτή, στον οποίο οφείλουν, όλοι όσοι του προσφέρουν αμοιβόμενες υπηρεσίες, να είναι συνεπείς και ειλικρινείς.

Ελπίζουμε ότι και μετά την 25η Ιανουαρίου οιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει να συνταυτιστεί πλέον με το πραγματικό δίκαιο του πολίτη και όλα αυτά τα "φαντάσματα" και τα "βαμπίρ" που κυριολεκτικά στράγγισαν και την τελευταία σταγόνα υπομονής και αίματος των πολιτών να λάβουν την θέση αλλά και να αποδώσουν την κατάλληλη ανταμοιβή που τους αρμόζει, καθώς και σε όλους εκείνους που τους χάΙδευαν και τους προσκυνούσαν όλα αυτά τα χρόνια.
---------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
---------------------------------