Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Δημοτικά Έργα σε Εκτέλεση και Εξέλιξη

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση τμήματος δρόμου προς Κομηνιάνικα- Αγία Ελέσσα. Μετά από την διαπλάτυνση στο γεφυράκι και στο δύσκολο τμήμα πριν τα Κομηνιάνικα είχε απομείνει μόνο η ασφαλτόστρωση που στμπληρώθηκε. Με την συμπλήρωση της διαγράμμησης του οδοστρώματος ολοκληρώνεται επιτυχώς το έργο.

Για το έργο αυτό έχει γίνει καταγγελία εργολάβου έργων που ζητάει να διακοπούν για τυπικούς λόγους όλα τα προγραμματισμένα έργα οδοποιϊας που έχουν εγκριθεί και αποφασισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο να ολοκληρωθούν μέχρι 30-6-2013.
Την καταγγελία του εργολάβου ακολούθησε διαμαρτυρία του κ. Παναγιώτη Πρωτοψάλτη, αρχηγού της αντιπολίτευσης,προς την αποκεντρωμένη διοίκηση.

Είναι γεγονός ότι για μια ακόμη φορά υπάρχει ανάσχεση σε έργα που ιδιαίτερα θα φανούν χρήσιμα εν όψει της θερινής τουριστικής περιόδου. Και το σημαντικώτερο είναι ότι για μια ακόμη φορά ο νέος δρόμος προς την Μονή των Μυρτιδίων θα παραμείνει χωρίς ασφαλτόστρωση, καθώς συμπεριλαμβάνεται στο πιο πάνω πρόγραμμα.

Τα διαρκή και χρόνια σχόλια και παράπονα των Κυθηρίων αλλά και των επισκεπτών για την κακή κατάσταση με τις λακούβες και τους στενούς δρόμους του νησιού ίσως δεν συγκινούν κανέναν προκειμένου να περάσει η οιαδήποτε γνώμη του η ίσως το οιονδήποτε όφελος υπάρχει για αυτόν. ΄Έτσι ακολουθώντας τον δρόμο της γραφειοκρατίας με καταγγελίες και οιουδήποτε τύπου μέσα στερείται από τον Κυθηραϊκό λαό η δυνατότητα της καλύτερης οδικής κυκλοφορίας.

Ας ελπίσουμε ότι θα παρακαμφθούν όλα αυτά τα εμπόδια και τελικά θα πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα έργα και ας καταλάβουν πια κάποιοι ότι η εποχή με τις "αναθέσεις" και τα υπόλοιπα "μαυρογυαλούρικα" κάποτε πρέπει να θαφτεί βαθειά και να πέσει επάνω της πολύ τσιμέντο για να μην αναβιώσει ποτέ.