Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Πατριανάκου: «Ταχεία, αλλά και λειτουργική η αναβάθμιση του λιμανιού Γυθείου»

“ Ενημέρωση για την πορεία εξέλιξης του έργου και τις λειτουργικές του προοπτικές ζητεί με ερώτησή της η λάκαινα βουλευτής ”

Το έργο της αναβάθμισης του Λιμανιού του Γυθείου αποτελεί σημαντικό λιμενικό έργο, δεδομένου ότι η ολοκλήρωση των εργασιών επέκτασης του προσήνεμου μώλου του και η συνακόλουθη δυνατότητα προσάραξης μεγαλύτερων και περισσότερων πλοίων θα το καταστήσει πύλη εισόδου όχι μόνο για τη Λακωνία αλλά και για το σύνολο της Πελοποννήσου, επισημαίνει σε σχετική ερώτησή της στη Βουλή η Φεβρωνία Πατριανάκου.

Όπως σημειώνει η λάκαινα βουλευτής, η ενίσχυση της τουριστικής δυναμικής και της εμπορευματικής διακίνησης αποτελούν οφέλη τέτοιας σημαντικότητας, ώστε να καθιστούν το συγκεκριμένο έργο μεγάλης σημασίας για τη τουριστική, αγροτική και εμπορική ανάπτυξη της Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου.

Η ολοκλήρωση του έργου αυτού πνοής για την ευρύτερη περιοχή, για να αποδώσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη, πρέπει η αναβάθμιση του λιμανιού εκτός από ταχεία να είναι συνολικά και συνδυαστικά λειτουργική, τονίζει η κα Πατριανάκου και ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:

- Αν οι τεχνικές προδιαγραφές του έργου παραμένουν σύμφωνες με τη μελέτη και την απόφαση ένταξης του έργου.
- Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης ανά στάδιο του έργου και εάν αυτό εκτελείται εμπρόθεσμα, σε περίπτωση δε καθυστερήσεων, που οφείλονται αυτές.
- Εάν έχει εκπονηθεί μελέτη κυκλοφοριακής ικανότητας και προσπελασιμότητας στο λιμάνι του Γυθείου, σε σχέση με τις δυνατότητες και της παραλιακής ζώνης της πόλης.
- Εάν έχουν προβλεφθεί οδικοί άξονες, ώστε η προσπελασιμότητα εμπορευμάτων και επιβατών να είναι απρόσκοπτη από και προς τη λιμενική προβλήτα.
- Εάν έχει προβλεφθεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, ο οποίος να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι επιβάτες και οι επισκέπτες αλλά και τα μεγάλα ή/και βαρέα οχήματα μεταφοράς εμπορευμάτων.
---------------------------------
Πηγή: notospress.gr
---------------------------------